Frank Peereboom volgt Dave Vos op als trainer Jong Ajax

Reacties

Frank Peereboom (45) wordt de nieuwe hoofdtrainer van Jong Ajax. Hij maakt de overstap van Ajax Onder-18 en is daarmee de opvolger van Dave Vos. Oud-Ajacied Thomas Vermaelen was ook in beeld voor die functie. Peereboom heeft getekend tot medio 2026.

Frank Peereboom volgt Dave Vos op als trainer Jong Ajax
© Pro Shots

Peereboom werkt al sinds 2011 bij Ajax en vertolkte sindsdien allerlei rollen. Zo was hij assistent-trainer en hoofdtrainer van verschillende jeugdelftallen, waaronder dus Ajax Onder-18, waarmee hij onder meer in de Youth League actief was. Van 2018 tot 2022 was Peereboom onder Erik ten Hag bij de hoofdmacht ook verantwoordelijk voor de analyse van de tegenstanders.

Aangezien Dave Vos aan de staf van het eerste elftal is toegevoegd, kwam er bij Jong Ajax een vacature vrij. Vorige week werd duidelijk dat de intern gewaardeerde Peereboom (op de foto naast John Heitinga) daarvoor kandidaat was, net als Vermaelen. De keuze bij Ajax is dus gevallen op Peereboom, die eerder ook bij FC Lisse en FC Volendam werkte.

Francesco Farioli is zoals bekend de nieuwe trainer van Ajax. Lees op VI PRO alles over de plannen van de 35-jarige Italiaan. 

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Jong Ajax
Meer over Jong Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.