WK-zilver helpt Leeuwinnen aan historisch goede FIFA-ranking

Reacties

Het prachtig verlopen WK in Frankrijk heeft de Oranje Leeuwinnen een historische plek op de nieuwe wereldranglijst van de FIFA opgeleverd. Nederland staat nu derde, hoger dan het ooit in de geschiedenis stond.

WK-zilver helpt Leeuwinnen aan historisch goede FIFA-ranking

Omdat de finale tegen de Verenigde Staten met 2-0 werd veloren, pakte Nederland het zilver op de mondiale titelstrijd. Een kleine week na de finale heeft de FIFA nu de nieuwe ranking bekendgemaakt. Daarop maakt Oranje een flinke sprong: van plek acht naar de derde stek. De ploeg van Sarina Wiegman volgt daarmee achter wereldkampioen VS en grootmacht Duitsland, dat tweede staat.

Ook Zweden (winnaar van het brons) stijgt fors. De Scandinaviërs gaan drie plekken omhoog, van negen naar zes. Achter de VS, Duitsland en Nederland completeren Frankrijk en Engeland (dat vierde werd op het WK) de topvijf. Naast Zweden staan ook Canada, Australië, Noord-Korea en Brazilië in de toptien.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Oranje Leeuwinnen terug in Zeist: Trots overheerst
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.