Wiegman voegt zich tussen illustere namen en krijgt standbeeld bij KNVB

Reacties

Sarina Wiegman krijgt haar eigen standbeeld. De 49-jarige bondscoach van de Oranje Leeuwinnen wordt toegevoegd aan de beeldentuin op de KNVB Campus in Zeist. Dat maakte de directie van de KNVB dinsdag bekend.

Wiegman voegt zich tussen illustere namen en krijgt standbeeld bij KNVB

Het standbeeld van Wiegman komt daarmee in een illuster rijtje terecht. Zo staan er in de beeldentuin van de KNVB standbeelden van onder andere Johan Cruijff, Willem van Hanegem, Johan Neeskens en Rinus Michels. De 49-jarige Wiegman wordt wel de eerste vrouw in het rijtje.

Het besluit van de KNVB is niet alleen gebaseerd op haar prestaties als bondscoach. Ook haar verdiensten als voormalig international voor het Nederlandse vrouwenelftal waren een reden om Wiegman aan de beeldentuin toe te voegen. Het is nog niet bekend wanneer het standbeeld er precies staat. 'Sarina is naast een hele succesvolle trainer ook, en vooral, een heel inspirerend mens', sprak Jan Dirk van der Zee over Wiegman. 'Dit is ze voor haar speelsters, de staf, maar ook voor ons als KNVB. Ze heeft nu al zoveel betekend voor het Nederlands voetbal dat wij als KNVB hebben besloten om haar beeltenis toe te voegen aan onze beeldentuin.'

Wiegman speelde tussen 1987 en 2001 liefst 104 interlands voor Oranje. Daarna startte ze haar trainerscarrière en was ze onder meer actief voor Ter Leede en ADO Den Haag. Sinds 2016 is Wiegman bondscoach van de Leeuwinnen. Met de Nederlandse dames was ze bijzonder succescol. Met Nederland won ze in 2017 het EK in eigen land en behaalde ze op het WK 2019 een knappe tweede plaats.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.