WK-record geweldig slotstuk van 22-jarige interlandloopbaan El-Hadary

Reacties

Essam El-Hadary heeft besloten om te stoppen als international van Egypte. De 45-jarige doelman, die op het WK in Rusland de oudste speler werd die ooit in actie kwam op de mondiale eindronde, zet na 156 interlands een punt achter zijn internationale loopbaan.

WK-record geweldig slotstuk van 22-jarige interlandloopbaan El-Hadary

El-Hadary maakte in 1996 (!) zijn debuut in het Egyptische elftal en houdt het na 22 jaar bij de nationale ploeg voor gezien. 'Dit is het juiste moment', schrijft de keeper op Facebook. 'Ik bedank God dat hij mij heeft geholpen om te bereiken waar ik altijd van heb gedroomd. Ik ben er trots op dat ik het Egyptische volk trots heb kunnen maken.'

El-Hadary speelde op het WK in Rusland één wedstrijd. Hij deed mee in het groepsduel van Egypte met Saoedi-Arabië en onttroonde daarmee de Colombiaanse keeper Faryd Mondragón als oudste actieve deelnemer ooit op een WK. Mondragón was vier jaar geleden 43 jaar oud toen hij het doel van Colombia verdedigde in het groepsduel met Japan (4-1).

In de eerste twee WK-duels van Egypte begon El-Hadary nog op de bank, omdat de inmiddels vertrokken bondscoach Hector Cúper de voorkeur gaf aan Mohamed Al-Shenawy. Egypte verloor de eerste twee wedstrijden en was daardoor al snel kansloos voor een plek in de volgende ronde. Cúper gaf El-Hadary daarom de kans om tegen Saoedi-Arabië WK-geschiedenis te schrijven. De veteraan keerde in dit duel een strafschop van Fahad Al-Muwallad, maar kon een 2-1 nederlaag niet voorkomen. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.