Egyptische doelman El-Hadary (45) oudste speler ooit op WK

Reacties

Essam El-Hadary staat tijdens de laatste WK-wedstrijd van Egypte tegen Saoedi-Arabië (aftrap 16.00 uur) in de basis. De 45-jarige doelman wordt daarmee de oudste speler ooit die op een mondiale eindronde in actie kwam.

Egyptische doelman El-Hadary (45) oudste speler ooit op WK

El-Hadary onttroont de Colombiaanse keeper Faryd Mondragón, die vier jaar geleden 43 jaar oud was toen hij het doel verdedigde van Colombia in het groepsduel met Japan (4-1). Tot die wedstrijd was Roger Milla jarenlang de recordhouder. De Kameroense aanvaller was 42 jaar oud toen hij op het WK '94 inviel tegen Rusland en scoorde (1-6 nederlaag).

In de eerste twee WK-duels van Egypte begon El-Hadary nog op de bank, omdat bondscoach Hector Cúper de voorkeur gaf aan Mohamed Al-Shenawy. Nu de Afrikanen na twee nederlagen in Groep A al zijn uitgeschakeld, net als tegenstander Saoedi-Arabië, mag de 45-jarige routinier - in de kwalificatiereeks nog eerste keus (foto) - 22 jaar na zijn interlanddebuut in 1996 alsnog opdraven.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.