WK-droom voor Nederlands duo: Klopp haalt Van den Berg en Hoever naar Qatar

Reacties

Sepp van den Berg en Ki-Jana Hoever mogen verder dromen van deelname aan het WK voor clubs. De twee jonge Nederlandse verdedigers worden door Liverpool-manager Jürgen Klopp woensdag nog bij de selectie gehaald.

WK-droom voor Nederlands duo: Klopp haalt Van den Berg en Hoever naar Qatar
© Pro Shots
Monterrey
Monterrey
1 - 2
Liverpool
Liverpool

Over de WK-campagne van Liverpool is de afgelopen tijd al veel gezegd en geschreven. Vanwege de overvolle speelkalender stond de halve finale (tegen het CF Monterrey van de geblesseerde Vincent Janssen) plotseling minder dan 24 uur vóór het League Cup-duel met Aston Villa gepland. Klopp kon dinsdagavond dus niet anders dan een piepjong B-elftal het veld in sturen, aangezien hij met de twintigkoppige A-selectie al was afgereisd naar het WK in Qatar.

Onder de talenten die hun opwachting maakten tegen Villa (5-0 nederlaag) zaten voormalig Willem II-middenvelder Pedro Chirivella én de Nederlandse talenten Van den Berg en Hoever: de twee zeventienjarigen stonden samen in de defensie. Waar eerder al bekend werd dat zij op de spelerslijst voor het WK stonden, kregen zij na de verloren bekerwedstrijd nog meer goed nieuws. De twee Nederlanders reizen woensdag namelijk eveneens naar Qatar en voegen zich daar bij de selectie.

Dat heeft alles te maken met de defensieve zorgen bij Liverpool, waar spelers als Dejan Lovren en Joël Matip ontbreken met blessures. Bij de meest recente keuzes van Klopp worden in Engeland overigens wel vraagtekens gezet. Zo wordt Harvey Elliott thuisgelaten, terwijl het aanvallende toptalent dinsdag nog de absolute smaakmaker was. Daarnaast mag ook doelman Caoimhin Kelleher naar Qatar, maar met Alisson Becker, Adrián en Andy Lonergan zijn er al drie keepers op het WK.

Dat Hoever meegaat, wordt als logisch gezien. Dat geldt veel minder voor de uitverkiezing van Van den Berg, die dinsdag (net als in eerdere optredens) bepaald geen stabiele indruk maakte.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.