Piepjong Liverpool keihard onderuit met Hoever en Van den Berg

Reacties

Voor Liverpool is het avontuur in het toernooi om de League Cup ten einde. De Engelse topclub moest noodgedwongen met alleen maar jeugdspelers aantreden en kreeg, met Ki-Jana Hoever en Sepp van den Berg in de basis, een flink pak op de broek van Aston Villa.

Piepjong Liverpool keihard onderuit met Hoever en Van den Berg
© Pro Shots
Aston Villa
Aston Villa
5 - 0
Liverpool
Liverpool

Omdat Liverpool als Champions League-winnaar meedoet aan het WK voor clubteams, is het eerste elftal van de club momenteel in Qatar om zich voor te bereiden op dat toernooi. Woensdag speelt de topclub tegen Monterrey zijn eerste wedstrijd. De Engelse voetbalbond FA was desondanks niet van plan om een andere datum te zoeken voor de bekerwedstrijd tegen Aston Villa.

Liverpool kon daarom niet anders dan met alleen maar jeugdspelers af te reizen naar Villa Park. Ook de technische staf van het eerste ontbrak. Het jongste elftal ooit van The Reds (gemiddeld 19 jaar en 186 dagen) werd daarom geleid door Neil Critchley, de trainer van de Onder-23. Met de Nederlandse talenten Hoever en Van den Berg in de basis begon Liverpool nog goed, maar al snel bleek het Aston Villa van bankzitter Anwar El Ghazi veel te sterk.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Conor Hourihane opende in de veertiende minuut de score. Zijn vrije trap was bedoeld als voorzet, maar werd door niemand aangeraakt en vloog zomaar binnen. Ook de 2-0 was een mazzeltje. Jota zag zijn voorzet aangeraakt worden, waardoor doelman Caoimhin Kelleher kansloos was. Bij de 3-0 leed Van den Berg slordig balverlies en rondde Jonathan Kodjia na een snelle counter af. De 4-0 werd ingeleid door balverlies van Hoever, waarna Kodjia Van den Berg te snel af was (foto) en zijn tweede maakte.

Villa hield zich in de tweede helft in en voorkwam daarmee een monsternederlaag van de Liverpool-jeugd. Alleen invaller Wesley zette, in de extra tijd, zijn naam nog op het scorebord. Het zou overigens zomaar kunnen dat Van den Berg en Hoever - die een kwartier voor tijd uitviel met kramp - vanavond nog in het vliegtuig stappen naar Qatar om zich daar aan te sluiten bij het eerste van Liverpool, dat met defensieve problemen kampt. Speelminuten in het minst prestigieuze bekertoernooi van Engeland zitten er voor de twee jonkies niet meer in door de roemloze uitschakeling.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.