Historisch beladen finale tegen Liverpool lonkt na comeback Flamengo

Reacties

Flamengo heeft zich dinsdagavond met de nodige moeite geplaatst voor de finale van het WK voor clubs. De kampioen van Zuid-Amerika stelde de plek in de eindstrijd pas in het laatste kwartier veilig tegen Al-Hilal.

Historisch beladen finale tegen Liverpool lonkt na comeback Flamengo
© Pro Shots
Flamengo
Flamengo
3 - 1
Al Hilal
Al Hilal

De zesvoudig kampioen van Brazilië was als winnaar van de Copa Libertadores de favoriet in de halve finale tegen de Aziatische Champions League-winnaar, maar moest aan de bak toen Saleem Al-Dawsari na achttien minuten de score opende namens Al-Hilal. Opvallend was hoeveel vrijheid de Saoedische aanvaller kreeg om binnen te schieten.

Met Al-Dawsari scoorde uitgerekend de enige aanvaller aan de kant van de Saudi's die in Europa geen naamsbekendheid geniet. Met de Franse spits Bafetimbi Gomes, de Italiaanse spelmaker Sebastian Giovinco en de Peruviaanse vleugelspits André Carillo heeft het Al-Hilal van trainer Razvan Lucescu namelijk een internationaal gelouterde voorhoede.

Flamengo hield die grote namen echter in bedwang en stelde na rust orde op zaken. Vier minuten na de hervatting zorgde Uruguayaans international Giorgian De Arrascaeta voor de gelijkmaker op aangeven van Bruno Henrique. Vervolgens kon de ploeg van trainer Jorge Jesus, jarenlang succesvol bij Benfica, op jacht naar de overwinning.

Flamengo-trainer Jorge Jesus in gesprek met Diego, die tegen Al-Hilal als invaller in actie kwam.
© Pro Shots
Flamengo-trainer Jorge Jesus in gesprek met Diego, die tegen Al-Hilal als invaller in actie kwam.

Het duurde tot de 78ste minuut voordat de verlossende treffer viel. Bruno Henrique (foto boven) kopte raak uit een voorzet van rechtsback Rafinha (ex-Bayern München), die samen met linksback Filipe Luís (ex-Atletico Madrid), doelman Diego Alves (ex-Valencia) en spelmaker Diego, in Europa actief voor tal van clubs, voor routine zorgt bij Flamengo.

Na die 2-1 was het verzet van Al-Hilal gebroken. Eerst schoot Ali Albulayhi de bal in eigen doel, vervolgens dupeerde Carrillo zijn ploeg door een rode kaart te incasseren voor een keiharde tackle. En dus lonkt een herhaling van de finale om de wereldbeker van 1981. Toen versloeg het Flamengo van Zico het Liverpool van Kenny Dalglish met 3-0.

Al Sadd
Al Sadd
2 - 6
ES Tunis
ES Tunis

Woensdag zal blijken of Liverpool zich tegen Monterrey uit Mexico ook plaatst voor de finale van komende zaterdag. Dinsdag werd al wel een ander duel op het WK voor clubs gespeeld. Espérance de Tunis legde beslag op de vijfde plaats door gastheer Al Sadd, met Xavi op de bank als trainer, met 6-2 te verslaan.

Het is een evenaring van de grootste uitslag in de historie van het WK voor clubs uit 2008 (Manchester United - Gamba Osaka 5-3). Bovendien was de Libiër Hamdou Elhouni de vierde speler in de toernooihistorie met een hattrick, na Luis Suárez (2015), Cristiano Ronaldo (16) en Gareth Bale (2018).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Meer Flamengo
Meer over Flamengo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.