Gabigol maakt potje van dopingcontrole en krijgt schorsing aan zijn broek

Reacties

Gabriel Barbosa, ook wel bekend als Gabigol, is voor twee jaar geschorst wegens mogelijke dopingfraude. De spits van Flamengo maakte er vorig jaar een potje van toen er een dopingcontrole was op de club.

Gabigol maakt potje van dopingcontrole en krijgt schorsing aan zijn broek
© Pro Shots

De spelers van Flamengo maakten zich vorig jaar net klaar voor de training, toen er een onaangekondigde dopingcontrole werd uitgevoerd. Alle spelers van de op dat moment regerend kampioen van Zuid-Amerika volgden de instructies van de functionarissen op, maar Gabigol weigerde mee te werken. Hij was al begonnen aan zijn warming-up. Ook daarna bleef de 27-jarige spits de dopingcontroleurs negeren. Toen de training was afgelopen, ging hij lunchen. Alsof er niets aan de hand was.

Uiteindelijk kregen de dopingfunctionarissen de aanvaller wel zover dat hij met hen meeging naar het toilet om zijn plasje in te leveren, maar hij nam het niet zo nauw met de instructies. Zo leverde hij het potje met zijn urine in met de deksel nog open. Hoewel de test uiteindelijk negatief was, levert zijn gedrag hem nu een schorsing op van twee jaar. Op het niet opvolgen van de instructies, wat wordt opgevat als een poging tot fraude, staat een maximale schorsing van vier jaar. In dat opzicht komt Gabigol dus goed weg.

© Pro Shots

De jury die zich maandag boog over de zaak van de voormalig spits van Internazionale, stemde met een lichte meerderheid voor een schorsing (vijf stemmen voor, vier tegen). Omdat de straf ingaat vanaf het bewuste moment waarop Gabigol de mogelijke fraude pleegde, is hij met terugwerkende kracht geschorst tot april 2025. Flamengo en de spits zijn echter overtuigd van zijn onschuld en hebben aangekondigd in beroep te gaan. Tot die tijd mag de achttienvoudig international van Brazilië echter niet meetrainen.

Voor Flamengo zou het een hard gelag zijn als Gabriel Barbosa daadwerkelijk geschorst blijft. De voormalig aanvaller van Santos flopte in Europa bij Inter en Benfica, maar was de afgelopen jaren een belangrijke kracht voor de Braziliaanse grootmacht. Met 143 goals in 261 duels maakte Gabigol zijn bij Santos verkregen bijnaam weer waar. Met die doelpunten leverde hij een belangrijke bijdrage aan het winnen van de Copa Libertadores in 2019 en 2022 en de landstitels van 2019 en 2020. Zijn contract loopt eind dit jaar af.

Bekijk hier al onze video's
Meer Flamengo
Meer over Flamengo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.