Gabriel Barbosa: voormalig toptalent en schrik van De Boer is terug bij af

Reacties

Internazionale heeft Gabriel Barbosa tot het einde van dit kalenderjaar verhuurd aan Flamengo. Het toptalent van weleer hoopt daar te kunnen laten zien wat de Europese topclubs ooit in hem zagen.

Gabriel Barbosa: voormalig toptalent en schrik van De Boer is terug bij af

De loopbaan van de inmiddels 22-jarige Barbosa is tot dusver niet verlopen zoals kon worden verwacht. De aanvaller maakte in de jeugdopleiding van Santos het ene na het andere doelpunt en verdiende zo de bijnaam Gabigol. Hij maakte al op zestienjarige leeftijd zijn competitiedebuut in de Braziliaanse Série A en het duurde niet lang voordat de Europese elite hem op de korrel kreeg.

Barbosa won in de zomer van 2016 met Brazilië de Olympische Spelen en vervolgens was het tijd voor een toptransfer. De keuze viel op Inter, dat naar verluidt 29,5 miljoen euro betaalde voor de doelpuntenmachine. Frank de Boer werd destijds aangesteld als de nieuwe hoofdtrainer en kreeg met het toptalent te maken.

De Boer was echter niet onder de indruk van de miljoenenaankoop. 'Die spits bleek helemaal niet zo goed te zijn, maar de druk werd wel opgevoerd op hem op te stellen, terwijl die jongen het team alleen maar zwakker maakte', vertelde De Boers zaakwaarnemer Guido Albers onlangs nog aan VI. 'Later heb je ook nooit meer iets van die spits gehoord.'

Barbosa speelde in zijn eerste jaar in Italië maar tien wedstrijden voor Inter (negen in de competitie, één in de Coppa Italia) en scoorde alleen tegen Bologna. De technische leiding had al snel genoeg gezien en verhuurde de aanvaller na één seizoen aan Benfica. Daar kwam Barbosa niet tot bloei. In Portugal speelde hij slechts vijf duels (één goal) en na een halfjaar had Benfica alweer genoeg gezien.

Barbosa keerde twaalf maanden geleden terug naar Brazilië, terug naar Santos. Daar kwam de spits wél weer wekelijks aan spelen toe en met achttien doelpunten uit 35 wedstrijden beleefde hij ook zeker geen slecht seizoen. Bij Inter lijkt men het vertrouwen in Barbosa echter volledig kwijt te zijn. De Italianen hoefden de spits voor de tweede seizoenshelft van dit voetbaljaar niet terug te hebben en verhuren de topaankoop van de zomer van 2016 nu tot eind december aan Flamengo.

De vraag is of het nu al gedaan is met de Inter-loopbaan van Barbosa. Het contract van de aanvaller in het Giuseppe Meazza loopt nog tot medio 2021 door.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.