De koning is terug: Vidal (36) tekent bij jeugdliefde in Chili

Reacties

Arturo Vidal heeft zijn terugkeer naar Chili afgerond. In 2007 liet hij zijn jeugdliefde Colo Colo achter zich om in Europa te gaan voetballen, ruim zestien jaar later is de 36-jarige middenvelder terug bij die club.

De koning is terug: Vidal (36) tekent bij jeugdliefde in Chili
© Pro Shots

Vidal speelde afgelopen periode in Brazilië voor Flamengo, maar aangezien zijn contract op 1 januari afliep, zat de middenvelder zonder club. Daardoor lag de weg open voor een terugkeer naar Colo Colo, Vidal zelf bevestigde afgelopen week al in gesprek te zijn met de Chileense topclub. 'Iedereen weet dat we in onderhandeling zijn', vertelde de routinier via zijn Twitch-kanaal.

Nu heeft Colo Colo zijn komst ook bevestigd, Vidal wordt binnengehaald als een koning. 'Als ik terugkeer, doe ik dat niet om hier met pensioen te gaan', benadrukte Vidal. 'Als ik dat wilde, was ik op mijn veertigste teruggekomen. Dit is het moment om de strijd aan te gaan en Colo Colo te geven wat het verdient. Dus ik hoop zeker dat het gebeurt. Colo Colo zit in mijn hart.'

Eerder kwam Vidal 36 wedstrijden uit voor de hoofdmacht van Colo Colo, waarna hij op jonge leeftijd de overstap maakte naar Bayer Leverkusen. Via Juventus, Bayern München, Barcelona en Internazionale kwam hij bij Flamengo terecht. Met vijf Italiaanse landstitels op zak, drie Duitse en een Spaanse keerde hij terug in Zuid-Amerika. Daarnaast is Vidal 133-voudig international van Chili.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer A. Vidal
Meer over A. Vidal
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.