Harde kern Colo Colo vernielt stadion met historische waarde in Supercup

Reacties

De Garra Blanca, de harde kern van de Chileense club Colo Colo, heeft zich flink misdragen tijdens de finale van de Chileense Supercup. Leden van de groep staken stoeltjes van het heropende Estadio Nacional de Santiago in de fik en clashten met de politie.

Harde kern Colo Colo vernielt stadion met historische waarde in Supercup

Colo Colo stond na de eerste helft met 2-0 voor tegen Huachipato toen het misging. De politie kwam het vak van de supporters binnen om een spandoek weg te halen. Op het doek werd de spot gedreven met ex-president Sebastian Pinera, die begin deze maand overleed in een heliktoperongeluk. 

De harde kern van Colo Colo raakte slaags met de politie en de hervatting van de wedstrijd werd even uitgesteld. Niet veel later ging de tweede helft toch van start, maar tien minuten voor het einde ging het opnieuw mis. Supporters klommen over de hekken om de confrontatie met de politie aan te gaan. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Daarnaast werden door de hooligans van Colo Colo enkele stoeltjes van het stadion in brand gezet. Scheidsrechter José Cabero besloot daarop de wedstrijd definitief te staken. Door het gedrag van de 'fans' werd een belangrijke herdenkingsplaats in het stadion deels vernield. 

In het stadion worden namelijk de slachtoffers herdacht van het regime onder dictator Augusto Pinochet. Duizenden Chilenen verdwenen in de jaren zeventig onder zijn bewind. Op 11 september 1973 kwam Pinochet aan de macht na een staatsgreep.

Volgens de Chileense regering zijn vijftien mensen inmiddels opgepakt. Een supporter raakte ernstig gewond. Op het veld voor Colo Colo stond Arturo Vidal. De oud-middenvelder van Barcelona speelde zijn eerste wedstrijd voor de club, na zijn overstap uit Brazilië.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.