Ongekende heldenrol voor Gabigol in finale Copa Libertadores

Reacties

Flamengo heeft zaterdagavond de Copa Libertadores gewonnen. De Brazilianen waren in Peru te sterk voor River Plate.

Ongekende heldenrol voor Gabigol in finale Copa Libertadores
© Pro Shots
Flamengo
Flamengo
2 - 1
River Plate
River Plate

De verwachtingen voorafgaand aan de finale van de Zuid-Amerikaanse Champions League waren hoog. River Plate was natuurlijk de titelhouder, maar Flamengo verkeerde de afgelopen tijd in betere vorm. Die ploeg bereikte de finale door een klinkende 5-0 zege op Grêmio en is ook in eigen land ongenaakbaar. Flamengo is koploper in Brazilië met dertien punten voorsprong op de nummer twee.

Toch was het River Plate dat na een kwartier de score opende. Rafael Santos Borré profiteerde van geklungel achterin bij Flamengo en schoof de 0-1 binnen, gevolgd door een enorme ontlading op het veld en op de tribunes. Er waren namelijk tienduizenden supporters uit Argentinië en Brazilië afgereisd om de finale bij te wonen. De druk stond er zo vol op en dat leidde niet tot het beste voetbal.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Beide ploegen waren bij vlagen slordig, maar kregen ook allebei kansen. Zo was Gabigol er namens Flamengo heel dichtbij, maar de topscorer van de Braziliaanse competitie zag zijn inzet op de doellijn geblokt worden. Aan de andere kant verzuimde River eveneens de trekker over te halen en dus bleef de eindstrijd lang spannend. Een minuut voor het verstrijken van de reguliere speeltijd sloeg Gabigol alsnog toe: hij tikte de bal binnen op aangeven van Giorgian De Arrascaeta: 1-1.

De arbitrage telde vier minuten extra tijd bij en dus volgde er een bloedstollende slotfase. Flamengo rook bloed en ging op zoek naar de genadeklap. Die viel in minuut 93, opnieuw via Gabigol. Hij controleerde de bal, liep het zestienmetergebied binnen en schoot hard raak: 2-1. De 23-jarige spits, die ooit naar Europa werd gehaald door het Internazionale van Frank de Boer, beleefde zo een ongekende heldenrol in de finale.

Gabigol haalde het eindsignaal overigens niet. Hij kreeg geel voor het uittrekken van zijn shirt en pakte even later nog zijn tweede gele kaart. Exequiel Palacios kreeg vervolgens ook nog rood. Het maakte allemaal geen verschil meer; het bleef 2-1 voor Flamengo, dat zo voor de tweede keer in de historie de Copa Libertadores wint, de vorige keer was in 1981. Bij de Braziliaanse club stond voormalig NAC Breda-speler Pablo Marí in de basis.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.