WK-deur wagenwijd open voor Ziyech na rigoureuze ingreep Marokko

Reacties

Hakim Ziyech mag weer hopen op deelname aan het WK in Qatar. De spelmaker van de Marokkaanse nationale ploeg stelde zich niet meer ter beschikking, nadat hij ruzie had met bondscoach Vahid Halilhodzic. Halilhodzic is nu echter de wacht aangezegd.

WK-deur wagenwijd open voor Ziyech na rigoureuze ingreep Marokko

Al ruim een jaar kwam Ziyech niet meer in actie voor Marokko. Nadat Halilhodzic hem gebrek aan professionaliteit verweet, kreeg het duo het met elkaar aan de stok. De bondscoach nodigde Ziyech enkele malen niet meer uit en daarop besloot de ex-Ajacied zich niet meer beschikbaar voor de nationale ploeg te stellen.

De Marokkaanse bond liet vorige maand weten alles te doen om Ziyech terug in de kruiwagen te krijgen. 'Hakim gaat mee naar het WK', beloofde bondsvoorzitter Fouzi Lekjaa. Dat voerde de druk op de positie van Halilhodzic verder op.

'Net als veel supporters ben ik het niet altijd eens geweest met de tactische keuzes van de bondscoach', zei Lekjaa ook. Daarmee sorteerde hij al voor op een vroegtijdige aftocht van de oefenmeester. 'De bondscoach is er niet in geslaagd om een familiale sfeer binnen de selectie te creëren', sneerde de bondsvoorzitter nog naar zijn trainer. Na een evaluatie besloot de bond nu om per direct afscheid van Halilhodzic te nemen. De visies van beide partijen zouden te ver uit elkaar liggen.

Walid Regragui moet Halilhodzic gaan opvolgen. De ex-international won afgelopen seizoen de landstitel in Marokko met Wydad Casablanca. Daarnaast greep hij de eindzege van de Afrikaanse Champions League. De verwachting is dat bij zijn aanstelling de deur voor Ziyech wagenwijd open gaat. Daardoor lijkt een rentree in aanloop naar het WK vanzelfsprekend.

Bekijk hier al onze video's
Meer Wereldkampioenschap
Meer over Wereldkampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.