Marokkaanse bondsvoorzitter belooft: 'Ziyech gaat naar het WK'

Reacties

Hakim Ziyech gaat in november met Marokko mee naar het WK in Qatar. Die belofte doet de Marokkaanse bondsvoorzitter Fouzi Lekjaa, die de onder druk staande bondscoach Vahid Halilhodzic ook verder nog het vuur aan de schenen legt met enkele pittige uitspraken.

Marokkaanse bondsvoorzitter belooft: 'Ziyech gaat naar het WK'
© Pro Shots

Ziyech heeft al ruim een jaar niet meer voor Marokko gespeeld, nadat hij het aan de stok kreeg met Halilhodzic. De bondscoach verweet de Chelsea-aanvaller een gebrek aan professionalisme en Ziyech besloot, na maandenlang moddergooien en het uitblijven van uitnodigingen, om zich niet meer beschikbaar te stellen voor de nationale ploeg. Daar is Lekjaa allesbehalve gelukkig mee.

De voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond doet er alles aan om Ziyech weer bij de nationale ploeg te krijgen en lijkt Halilhodzic nu weinig keus te laten. 'Hakim gaat mee naar het WK', beloofde Lekjaa volgens Hespress in een radioprogramma. 'Net als veel supporters ben ik het niet altijd eens geweest met de tactische keuzes van de bondscoach.'

Volgens Lekjaa melden de internationals zich steeds 'met een groot gevoel van patriottisme' bij de nationale ploeg. 'Maar de bondscoach is er niet in geslaagd om een familiale sfeer binnen de selectie te creëren', sneerde de bondsvoorzitter naar Halilhodzic. Er zijn al veel geruchten geweest over een ontslag van de ervaren bondscoach, maar vooralsnog zit Halilhodzic nog gewoon op zijn stoel.

Het WK begint voor Marokko op 23 november met de groepswedstrijd tegen Kroatië. In Poule F zijn verder België en Canada de tegenstanders van De Leeuwen van de Atlas.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.