Halilhodzic haalt Mazraoui terug bij selectie, Ziyech ontbreekt nog

Reacties

Bondscoach Vahid Halilhodzic heeft Noussair Mazraoui weer bij de selectie van Marokko gehaald. Chelsea-aanvaller Hakim Ziyech ontbreekt nog altijd. 

Halilhodzic haalt Mazraoui terug bij selectie, Ziyech ontbreekt nog
© Pro Shots

Halilhodzic voerde onlangs al een verzoenend gesprek met Mazraoui, die in november 2020 zijn laatste interland voor Marokko speelde. Sindsdien werd de kersverse aanwinst van Bayern München net als Ziyech buiten de selectie gelaten door de Bosnische bondscoach, die een aanhoudend gebrek aan discipline opvoerde als reden voor hun afwezigheid.

De afgelopen weken stond de positie van Halilhodzic in Marokko ter discussie. Volgens Marokkaanse media wilde de bond (FRMF) alleen met hem naar het WK, als hij in gesprek zou gaan met de verbannen spelers. Het resulteert nu in de terugkeer van Mazraoui. Ook AZ-aanvaller Zakaria Aboukhlal zit bij de selectie, net als Sofyan Amrabat en Tarik Tissoudali.

Voorafgaand aan de bekendmaking van de selectie rekende Halilhodzic overigens af met de Marokkaanse media, die hem in zijn ogen ten onrechte bekritiseerden. Na de vroegtijdige uitschakeling op de Afrika Cup eerder dit jaar werd de bondscoach verweten dat hij Ziyech niet had geselecteerd. Voorlopig lijkt de rentree van de ex-Ajacied echter ver weg.

Volgens Marokkaanse media weigerde Ziyech namelijk in gesprek te gaan met Halilhodzic. Zolang de zeventigjarige Bosniër bondscoach is van Marokko, wil de 29-jarige linkspoot niet terugkeren als international. Amine Harit (Olympique Marseille) legde het wel bij met de bondscoach en keert ook terug voor de interlands tegen de VS, Zuid-Afrika en Liberia. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.