Marokkaanse media spreken van 'Ziyech-vloek' na Afrika Cup-uitschakeling

Reacties

Voor Marokko zit het toernooi om de Afrika Cup er al na de kwartfinale op. De Leeuwen van de Atlas werden zondag uitgeschakeld door Egypte, waardoor er een roemloos einde kwam aan het avontuur in Kameroen. De pijlen werden in de media direct gericht op bondscoach Vahid Halilhodzic.

Marokkaanse media spreken van 'Ziyech-vloek' na Afrika Cup-uitschakeling
© Pro Shots
Egypte
Egypte
nv
2 - 1
Marokko
Marokko

De keuze van Halilhodzic om Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui thuis te laten kwam na de uitschakeling als een boemerang terug bij de bondscoach. Beide spelers werden om disciplinaire redenen niet meegenomen naar het toernooi en er werden veel vraagtekens gezet bij die beslissing. Vooral Chelsea-spelmaker Ziyech werd tegen Egypte gemist, zo concludeerden de media in het land.

Zonder Ziyech waren de ogen vooral gericht op Achraf Hakimi. De rechtsback van Paris Saint-Germain was een van de weinige echte sterspelers, maar kon het ook niet allemaal in zijn eentje doen. 'Waar Egypte bij de hand werd genomen door Mohamed Salah miste Marokko iemand als Ziyech', zo analyseerde onder andere televisiezender Al Araby. 'Werd Halilhodzic achtervolgd door de vloek van Ziyech en Mazraoui?'

Ook sportwebsite Kooora begon na de uitschakeling over Ziyech. 'Zijn geest achtervolgt Halilhodzic', schreef de website. 'Veel fans eisten een terugkeer van Ziyech, maar de bondscoach wilde er niet aan. Hij ontvangt nu veel kritiek, na de uitschakeling tegen Egypte. In de kwartfinale maakte Marokko een matige indruk.'

Halilhodzic had na de verloren kwartfinale overigens weinig trek in vragen van de media. De bondscoach van Marokko verraste door weg te blijven van de persconferentie na de wedstrijd. Verschillende journalisten zaten klaar om vragen te stellen, maar konden zonder een zin op papier weer vertrekken.

Bekijk hier al onze video's
Meer Marokko
Meer over Marokko
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.