Ziyech en Mazraoui blijven personae non gratae: 'Het is einde verhaal'

Reacties

Vahid Halilhodzic houdt de deur voor Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui gesloten. De aanvallende middenvelder en rechtsback blijven niet welkom bij de nationale ploeg van Marokko, vertelt de bondscoach.

Ziyech en Mazraoui blijven personae non gratae: 'Het is einde verhaal'
© Imago

'Als een speler weigert te trainen, weigert te spelen en blessures faket, dan is het bij mij einde verhaal', aldus Halilhodzic in gesprek met Nova TV. De keuzeheer is dan ook niet van plan om het duo mee te nemen naar het WK in Qatar.

Halilhodzic ligt al langer in de clinch met Ziyech en Mazraoui. Zo weigerde hij om ze op te roepen voor het Afrika Cup-toernooi in Kameroen, waarna het tweetal besloot om voorlopig te bedanken voor de Marokkaanse ploeg.

Bondsvoorzitter Fouzi Lekjaa heeft laten weten dat de deur voor alle spelers blijft openstaan en dat hij problemen wil 'corrigeren', zodat Ziyech en Mazraoui zich weer beschikbaar stellen.

Halilhodzic lijkt daar echter geen behoefte aan te hebben. 'Het nationale team is iets heiligs, wat niet van de spelers, maar van het hele volk is. Als iemand zich zo gedraagt, dan is het voor mij einde verhaal en wil ik er niet meer over praten. Dat is mijn beslissing. Als iemand er anders over denkt, dan is dat zijn zaak.'

Marokko is op het WK in Qatar in Groep F ingedeeld bij Kroatië, België en Canada.

Wereldkampioenschap

Stand Groep F Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Marokko
3
2
1
0
4-1
+3
7
2
Kroatië
3
1
2
0
4-1
+3
5
3
België
3
1
1
1
1-2
-1
4
4
Canada
3
0
0
3
2-7
-5
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.