Witte rook bij Lille: 37-jarige partner Botman verlengt contract

Reacties

Lille heeft een belangrijke slag geslagen door aanvoerder José Fonte een jaar langer aan zich te binden. De 37-jarige verdediger vormde afgelopen seizoen met Sven Botman een ijzersterk verdedigingsduo bij de Franse landskampioen.

Witte rook bij Lille: 37-jarige partner Botman verlengt contract

Fonte verkaste in de zomer van 2018 naar Lille en groeide in Noord-Frankrijk uit tot de absolute sterkhouder. Samen met Botman maakte de Portugees afgelopen seizoen deel uit van de minst gepasseerde verdediging van de Ligue 1. Mede daardoor rekende Lille in de titelstrijd verrassend af met topfavoriet Paris Saint-Germain.

De contractverlenging van Fonte betekent in meerdere opzichten goed nieuws voor Lille, dat in financieel zwaar weer verkeert en al meerdere spelers moest verkopen. Van het kampioensteam zijn Mike Maignan (AC Milan), Boubakary Soumaré (Leicester City), Adama Soumaoro (Bologna) en coach Cristophe Galtier (OGC Nice) inmiddels vertrokken.

Ook Renato Sanches, Jonathan Bamba en Jonathan Ikoné staan nog op de nominatie om een transfer te maken, terwijl Botman zich in de kijker speelde bij verschillende Europese topclubs. Als het aan Fonte ligt, blijft de Nederlander gewoon bij Lille. 'Hij is enorm hongerig, dus wat dat betreft heeft hij alle ingrediënten om succesvol te worden. We zijn blij dat hij hier nog is en we hopen hem hier nog een tijdje te kunnen behouden,' zei de Portugees eerder dit jaar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.