Botman ziet kampioenscoach voor recordbedrag vertrekken

Reacties

Sven Botman krijgt volgend seizoen een andere coach. Christophe Galtier verruilt Lille, de kampioen van het afgelopen Ligue 1-seizoen, voor OGC Nice. Zo heeft de Ineos-groep, eigenaar van de club uit Nice, bekendgemaakt. 

Botman ziet kampioenscoach voor recordbedrag vertrekken
© Pro Shots

Galtier was sinds december 2017 de coach van Lille nadat hij eerder coach was van Saint-Étienne. De 54-jarige trainer zette het afgelopen seizoen de kroon op zijn werk door Lille voor het eerst sinds het seizoen 2010/11 kampioen van Frankrijk te maken. De ploeg van Botman en consorten eindigden één punt boven Paris Saint-Germain.

Twee dagen na het veroveren van de titel kondigde Galtier al zijn vertrek bij Les Dogues aan. 'Dit is het moment om Lille te verlaten', liet Galtier weten in een interview met L'Équipe. 'Ik ben ervan overtuigd dat het genoeg geweest is hier. Een periode van vier jaar is lang voor een coach', aldus Galtier, die daarmee zijn laatste contractjaar niet uitdient.

Galtier tekent nu een contract voor drie jaar bij OGC Nice, de ploeg van Kasper Dolberg die in het afgelopen seizoen als negende eindigde. De club uit Zuid-Frankrijk betaalt om en nabij vijf miljoen euro voor de kampioenscoach: een record in de Franse competitie voor een coach, zo stelt L'Équipe.

'Ik ben zeer verheugd dat we Galtier als coach hebben aan kunnen stellen. Hij is een winnaar en hij wordt erkend als een coach die talenten ontwikkelt. Hij is de sleutel tot ons project. Dit is een enorm belangrijke stap voor ons in onze wens om regelmatig Europees voetbal te spelen', laat eigenaar Jim Ratcliff weten. Galtier zelf kijkt ook uit naar zijn nieuwe uitdaging: 'Het is duidelijk wat de club wil en ik denk daar precies hetzelfde over.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.