Lille-captain vol lof over 'verkochte' Botman: 'Hij doet het extreem goed'

Reacties

Sven Botman heeft in aanloop naar het Europa League-duel met Ajax nog een flinke lofzang gekregen van collega José Fonte, de captain van Lille. De 37-jarige Portugees is niet verbaasd dat Botman in verband wordt gebracht met een toptransfer naar Liverpool.

Lille-captain vol lof over 'verkochte' Botman: 'Hij doet het extreem goed'
© Pro Shots

'Ik was heel verrast toen hij hier net arriveerde. Ik verwachtte niet deze kwaliteiten. Ik verwachtte een talent met veel potentie, maar hij is nu al heel compleet. Hij is erg volwassen voor zijn leeftijd', zo vertelt Fonte in gesprek met talkSPORT. Verrast over de vermeende interesse van Liverpool is de Portugees dan ook niet. 'Helemaal niet zelfs. Hij doet het extreem goed', zo complimenteert Fonte zijn collega-verdediger.

Hij vervolgt: 'Hij is een echte verdediger. Daarmee bedoel ik dat hij het leuk vindt om te verdedigen. Hij speelt het spelletje simpel, is sterk, is groot, wint zijn duels en maakt het spelletje niet onnodig lastig. Daarnaast is hij goed aan de bal. Als je zijn spel van het afgelopen jaar bekijkt, zeker tegen de topteams, kun je er zeker van zijn dat hij op het hoogste niveau mee kan.'

Wat Botman ervoor moet doen om de top te halen? 'Gewoon zo doorgaan. Zichzelf blijven ontwikkelen, meer ervaring krijgen en dan weet ik zeker dat hij een geweldige carrière zal krijgen. Hij heeft ook een geweldige persoonlijkheid. Hij is stil, maar begrijpt het spel en is heel leergierig. Hij is een van de eersten die op de training verschijnt en een geweldige professional. Hij is enorm hongerig dus wat dat betreft heeft hij alle ingrediënten om succesvol te worden. We zijn blij dat hij hier nog is en we hopen hem hier nog een tijdje te kunnen behouden', zo besluit Fonte. 

Liverpool
Of dat gaat lukken, is maar sterk de vraag. Het Franse Canal+ berichtte dit weekend al dat er een akkoord is tussen Lille en een topploeg (die niet bij naam werd genoemd) voor liefst 45 miljoen euro. Volgens verschillende media zou het om Liverpool gaan. Toen coach Christophe Galtier de vraag kreeg waarom hij Botman niet had laten spelen tegen Stade Brest (0-0), kon hij het dan ook niet laten om een grapje te maken: 'Mij werd gevraagd om hem niet op te stellen, omdat hij verkocht is', zo beantwoordde hij de vraag van een journalist van Canal+. 'Nee, grapje. Hij heeft gewoon veel gespeeld de laatste maanden.'

Spelersprofiel

S. Botman


Geboortedatum:
12 januari 2000
Leeftijd:
24
Geboorteplaats:
Badhoevedorp
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,93 m
Gewicht:
81 kg
Huidige club:
Newcastle United
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.