Wisselvalligheid troef bij gelijkspelende Werder Bremen

Werder Bremen heeft het duel in eigen huis met 1. FC Nürnberg 1-1 gelijkgespeeld. De bezoekers leken de zege mee naar huis te nemen, maar Nils Petersen redde een punt voor Werder. De ploeg kan de weg omhoog maar niet vinden.

Werder kreeg kansen genoeg via onder meer Marko Arnautovic en Kevin De Bruyne, maar dankzij doelman Raphael Schäfer bleef Werder, waar Eljero Elia (foto) de hele wedstrijd meespeelde, verschoond van een treffer.

Tot de 88ste minuut dan, toen Petersen op aangeven van De Bruyne keeper Schäfer alsnog passeerde. Zes minuten eerder had aanvaller Timo Gebhart Nürnberg verrassend op voorsprong gezet.

De resultaten in de voorbije weken laten de wisselvalligheid van de ploeg van Schaaf goed zien. Wedstrijden tegen achtereenvolgens Bayer Leverkusen, 1899 Hoffenheim en Eintracht Frankfurt eindigden in dezelfde uitslag van 4-1. Alleen het duel tegen Hoffenheim werd afgesloten met een overwinning.

Het gelijkspel voorkomt dat Nürnberg op de ranglijst over Werder Bremen heengaat. Werder blijft twaalfde met 22 punten, Nürnberg komt op twintig en staat veertiende.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.