Wintertitel laat Feyenoord dromen van meer

Reacties

Voor de twaalfde keer in de clubgeschiedenis staat Feyenoord bovenaan in de Eredivisie bij het ingaan van de winterstop. Hoewel het dit seizoen door het winter-WK een compleet andere situatie is, schetst het verleden een mooi beeld voor de Rotterdammers.

Wintertitel laat Feyenoord dromen van meer
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
5 - 1
Excelsior
Excelsior

Ajax en PSV lieten zaterdag punten liggen, Feyenoord profiteerde optimaal met een ruime zege op Excelsior. Tijdens de vroege winterstop kan de koploper genieten van drie punten voorsprong op de concurrentie.

Het is natuurlijk een vertekenend beeld, omdat normaal gesproken de winterstop ingaat als er zeventien of achttien duels zijn afgewerkt. Maar Feyenoord staat na veertien wedstrijden fier bovenaan en dat leverde in het verleden veel successen op.

Opta berekende dat van de voorgaande elf keer dat Feyenoord bovenaan stond bij het ingaan van de winterstop, zeven keer ook daadwerkelijk de titel werd gewonnen. In het seizoen 2016/17 gebeurde dat voor het laatst: na zeventien duels stond Feyenoord toen vijf punten los. Aan het einde van de rit was het verschil met Ajax een punt in het voordeel van Feyenoord.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Smaakmaker in de overwinning op Excelsior was aanvoerder Orkun Kökçü, die twee doelpunten voor zijn rekening nam. Hij is trots op de eerste seizoenshelft van Feyenoord. 'Het seizoen begon niet optimaal, met veel nieuwe spelers. Toch hebben we het voor elkaar gekregen om in de Europa League door te gaan als groepswinnaar en de eerste seizoenshelft af te sluiten als koploper', kijkt hij met trots terug bij ESPN. 'Er zit nog zoveel rek in', voorspelt hij.

Ook keeper Justin Bijlow sloot het eerste deel van het seizoen met een glimlach af. Uiteraard ook omdat hij zich nu mag melden bij Oranje voor het WK. 'Het is lekker dat we in de winterstop bovenaan staan. Dit moeten we volhouden. Eén ding is belangrijk en dat is dat we zelf winnen. Een paar keer hebben we dat niet gedaan, maar de laatste keren wel.'

Eredivisie

Stand Eredivisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Feyenoord
34
25
7
2
81-30
+51
82
2
PSV
34
23
6
5
89-40
+49
75
3
Ajax
34
20
9
5
86-38
+48
69
* Actueel tot en met 11 jun. 2023

Feyenoord reageerde zelf op Twitter met een knipoog op de herfsttitel.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.