Winnend Qatar draait in Marbella warm voor WK-start

Qatar heeft in de aanloop naar het WK in eigen land opnieuw een vriendschappelijke wedstrijd gewonnen. Veel wijzer worden de tegenstanders van Qatar, waaronder het Nederlands elftal, echter niet van het oefenduel met Panama.

De Qatari kozen voor het Estadio Municipal de Marbella als speellocatie voor de wedstrijd tegen Panama. Daar werd op 27 oktober al met 1-0 gewonnen van Honduras en Qatar versloeg op 23 oktober in de Spaanse badplaats Guatemala met 2-0. Van de laatste drie oefenduels zijn geen officiële beelden beschikbaar. Op YouTube is alleen een filmpje met een rake strafschop tegen Guatemala te zien, gefilmd vanaf de tribune door een van de weinige toeschouwers.

Voor het duel met Panama werd niet eens een opstelling bekendgemaakt, waardoor het ook gissen is naar de doelpuntenmakers. Wel is duidelijk dat Qatar in de achttiende minuut op voorsprong kwam en de marge in de 23ste minuut verdubbelde. Voor Panama scoorde Yoel Barcenas halverwege de tweede helft (2-1). Ismael Díaz miste in de extra tijd een strafschop voor Panama, waardoor Qatar de voorsprong in handen hield en dus voor de derde keer op rij won.

Het Qatar van de Spaanse bondscoach Felix Sánchez (rechts op de foto) heeft nog vijftien dagen om toe te werken na de WK-start. Op 20 november is Ecuador de tegenstander in de openingswedstrijd, een wedstrijd die volgens Sánchez de toon zal zetten voor de rest van het toernooi. Hij kondigde deze week tegenover Marca al aan niet erg aanvallend te zullen gaan spelen: 'Als we gaan proberen de held uit te hangen, dan snijden we onszelf in de vingers. We zullen ons moeten aanpassen.'

Op 29 november staat Qatar in de laatste groepswedstrijd tegenover het Nederlands elftal.