FIFA doet dringende oproep aan WK-deelnemers: 'Focus op voetbal!'

Reacties

De FIFA heeft alle deelnemers aan het WK een brief gestuurd, met daarin de dringende oproep om zich op de eindronde in Qatar op het voetballen te focussen. De wereldvoetbalbond vraagt 'het voetbal niet mee te slepen in alle ideologische en politieke gevechten die in de wereld bestaan'.

FIFA doet dringende oproep aan WK-deelnemers: 'Focus op voetbal!'
© Pro Shots

Er is in veel landen felle kritiek op onder meer de mensenrechten en arbeidsomstandigheden in Qatar. De FIFA hoopt er toch een groot voetbalfeest van te kunnen maken en dus zijn FIFA-voorzitter Gianni Infantino en secretaris-generaal Fatma Samoura in de pen geklommen. 'Asjeblieft, laten we ons focussen op het voetbal!', schrijft het duo aan de WK-deelnemers.

'We weten dat de voetbalwereld niet in een vacuüm leeft en we zijn ons ervan bewust dat er veel uitdagingen en problemen van politieke aard in de wereld zijn', zo valt er verder te lezen in de brief, die in handen is van onder meer het Engelse Sky. 'Maar laat alsjeblieft niet gebeuren dat het voetbal wordt meegesleept in alle ideologische en politieke gevechten die in de wereld bestaan. Bij de FIFA proberen we alle meningen en overtuigingen te respecteren, zonder de rest van de wereld morele lessen op te leggen.'

Het WK begint over ruim twee weken, op zondag 20 november. Gastland Qatar opent dan tegen Ecuador. Een dag later komt het Nederlands elftal in actie tegen Senegal.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.