Winnend Celtic helpt AC Milan ronde verder

Door de late winnende treffer van Celtic weet AC Milan zich verzekerd van deelname aan de tweede ronde van de Champions League. De Schotten zelf zijn dichtbij kwalificatie.

Benfica-AC Milan 1-1
Milan kwalificeerde zich dankzij het gelijkspel. De Rossoneri waren al snel op voorsprong gekomen. In de vijftiende minuut haalde Andrea Pirlo vanaf twintig meter uit en bekroonde daarmee de goede openingsfase van de Italianen. Maar Benfica kwam al binnen vijf minuten op gelijke hoogte. Maxi Periera knalde prachtig raak: vanaf twintig meter via binnenkant paal in de verste hoek.

Celtic-Shakhtar Donetsk 2-1
Massimo Donati tekende voor een heel belangrijke treffer van Celtic. In blessuretijd scoorde de Italiaan met een van richting veranderd schot en hielp daarmee zijn ploeg aan een 2-1 overwinning. Celtic kreeg daarmee wat het verdiende. Na rust heersten de Schotten, die alle moeite hadden met Shakhtar. Dat had Celtic aan zichzelf te wijten. Want door een blunder van verdediger John Kennedy schoot Brandão al na vier minuten de bezoekers op voorsprong. Vlak voor het rustsignaal bleek ook Donetsk te kunnen knoeien: twee verdedigers knalden op elkaar, waarna Jiri Jarosik als lachende derde toesloeg en de bal in het net joeg: 1-1.

Met tien punten is Milan zeker van een plaats bij de bovenste twee. Celtic heeft negen punten, maar kan nog worden achterhaald door Shakhtar. De Oekraïners hebben een beter onderling resultaat met de Schotten. Celtic moet op bezoek bij Milan, Shakhtar ontvangt het al uitgeschakelde Benfica, dat nog wel naar het toernooi om de UEFA Cup kan.