Willems: 'Een terugkeer in Oranje zat de laatste maanden in mijn achterhoofd'

Reacties

De vooruitzichten waren op alle vlakken gunstig, maar de wereld van Jetro Willems ziet er sinds vorige maand plotseling heel anders uit. De linksback liep tegen Chelsea een zware kruisbandblessure op en staat nu zes tot negen maanden aan de kant.

Willems: 'Een terugkeer in Oranje zat de laatste maanden in mijn achterhoofd'
© Pro Shots

Hij was juist bezig aan een opleving, nadat twee seizoenen bij Eintracht Frankfurt hem wisselende ervaringen hadden gebracht. Als huurling bij Newcastle United maakte hij indruk met zijn rushes en cijfers. Door de schade aan zijn kruisband is de toekomst echter ongewis geworden.

'Ik heb er echt stuk van gezeten', zegt Willems in een interview met Voetbal International. 'Tot een paar dagen geleden wel, eigenlijk. Maar nu heb ik de knop voor mezelf wel omgezet. Ik moet door, terug knokken. Dat ga ik ook doen', verzekert de vleugelverdediger.

Hoewel hij al ruim drie jaar niet meer uitkwam voor het Nederlands elftal, begon Willems stiekem te dromen van een nieuwe oproep. 'Een terugkeer in Oranje zat de laatste maanden in mijn achterhoofd. Het was niet iets waar ik zelf heel veel druk op zette. Niet van: ik móet, ik móet. Maar het was wel een extra drijfveer voor me. Om te proberen het EK te halen.'

'Ik wist: als ik zo blijf presteren, kom ik vanzelf wel weer in beeld. Helaas is mijn blessure ook in dat opzicht een flinke streep door de rekening.'

Op VI PRO lees je nu het volledige interview met Jetro Willems. Daarin gaat hij ook in op zijn sportieve toekomst en de penibele situatie bij PSV.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Newcastle United
Meer over Newcastle United
Meer Premier League
Meer over Premier League
Meer Willems
Meer over Willems
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.