Horrorscenario maakt einde aan seizoen Newcastle-uitblinker Willems

Reacties

Het seizoen van Jetro Willems is ten einde. De Nederlandse vleugelverdediger van Newcastle United heeft zijn voorste kruisband afgescheurd en is zes tot negen maanden uit de roulatie.

Horrorscenario maakt einde aan seizoen Newcastle-uitblinker Willems
© Pro Shots

Willems viel zaterdag na een krap kwartier uit in het thuisduel van Newcastle United met Chelsea (1-0). Hij probeerde Callum Hudson-Odoi de bal af te pakken, maar in die actie kwam hij helemaal verkeerd terecht met zijn linkerbeen. De Nederlander greep meteen naar zijn knie en liet met wilde armgebaren duidelijk blijken dat het helemaal mis was. Dat vermoeden blijkt te kloppen. Zijn voorste kruisband is afgescheurd en dat betekent meteen einde seizoen voor de 25-jarige vleugelverdediger die dit seizoen indruk maakte in de Premier League.

Ook de vrees van manager Steve Bruce is na de MRI-scan van maandagochtend werkelijkheid geworden. De coach van Newcastle United zei na de wedstrijd al dat hij bang was voor een kruisbandblessure. 'Het ziet er niet goed uit. We zijn bang dat het zijn kruisband is. Dit is een grote klap voor ons', zei de coach.

Willems wordt dit seizoen door Newcastle United gehuurd van Eintracht Frankfurt en speelde al negentien wedstrijden mee in de Premier League. De 22-voudig Oranje-international gaf al vaker aan dat hij het uitstekend naar zijn zin had in Newcastle en mikte op een definitieve overgang naar Engeland. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.