Newcastle vindt vervanger zwaargeblesseerde Willems in Londen

Reacties

Newcastle United heeft zich tot het einde van het seizoen versterkt met Danny Rose. De 29-jarige linkervleugelverdediger komt op huurbasis over van Tottenham Hotspur. Hij is de vervanger van Jetro Willems, die door een zware blessure dit seizoen niet meer aan spelen toekomt.

Newcastle vindt vervanger zwaargeblesseerde Willems in Londen
© Pro Shots

Willems scheurde bijna twee weken geleden zijn voorste kruisband af in de wedstrijd tegen Chelsea. De Nederlander is zes tot negen maanden uit de roulatie. Om achterin voldoende bezet te blijven heeft Newcastle United nu besloten Rose te lenen van Tottenham. Hij kreeg vorig jaar zomer van Spurs te horen dat hij kon vertrekken, maar hij verleende vervolgens geen medewerking aan een transfer.

'Het lijkt me vrij evident wat er toen gebeurd is. De mensen die op belangrijke plekken zitten deden wat ze deden. Ik heb ze vervolgens geantwoord dat ik hier nog een contract voor anderhalf seizoen had en dat ik helemaal nergens heen zou gaan, tot mijn contract ten einde zou zijn gekomen', liet Rose daarna weten.

Nu opteert hij toch voor een tijdelijk vertrek naar Newcastle, om weer aan spelen toe te komen. Met het oog op het EK 2020 en zijn rol bij het Engelse nationale team lijkt Rose van gedachten te zijn veranderd. 'Ik vind het een eer om hier te zijn. Ik ben de manager zeer dankbaar dat hij me heeft gehaald en ik ben van plan hem op alle denkbare manieren terug te betalen', zegt Rose.

De Engelsman betitelt Newcastle als één van de grootste clubs van Engeland. 'Ik heb de manager gisteravond gesproken en hij zei me dat er hier afgelopen weekend 50.000 fans waren voor de wedstrijd tegen Oxford. Dat kan alleen maar goed zijn voor een club en ik zie ernaar uit die passie en support van de fans zelf te ervaren', aldus Rose.

Rose kwam dit seizoen tot twaalf wedstrijden in de Premier League, waarvan tien als basisspeler. Zijn nieuwe club speelt zaterdag een thuiswedstrijd tegen Norwich City. Over vijf maanden loopt zijn contract in Londen ten einde. Vanaf dat moment kan Rose zelf bepalen hoe zijn toekomst eruit ziet. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
13
Newcastle United
38
11
11
16
38-58
-20
44
14
Crystal Palace
38
11
10
17
31-50
-19
43
15
Brighton & Hove Albion
38
9
14
15
39-54
-15
41
16
West Ham United
38
10
9
19
49-62
-13
39
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Newcastle United
Meer over Newcastle United
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Meer Premier League
Meer over Premier League
Meer D. Rose
Meer over D. Rose
Meer Willems
Meer over Willems
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.