Willem II ziet na mislopen promotie volgende sterkhouder vertrekken

Reacties

Willem II heeft afscheid genomen van Wessel Dammers. De 28-jarige verdediger zet zijn carrière voort bij Randers uit Denemarken, waar hij voor drie seizoenen tekent. Voor Dammers komt er na anderhalf jaar een einde aan zijn tijd in Tilburg.

Willem II ziet na mislopen promotie volgende sterkhouder vertrekken
© Pro Shots

Toen Willem II vorig seizoen in degradatienood verkeerde in de Eredivisie kwam Dammers op huurbasis over van FC Groningen. Degradatie werd niet voorkomen, maar de samenwerking beviel beide partijen wel. De Tilburgers namen Dammers vervolgens definitief over. Afgelopen seizoen kwam hij tot 34 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie en droeg hij verschillende keren de aanvoerdersband.

Willem II eindigde als vierde in de KKD en trof VVV-Venlo in de eerste ronde van de play-offs. Dammers moest het seizoenstoetje missen nadat hij in de warming-up van het heenduel geblesseerd raakte. In twee wedstrijden zag hij zijn ploeg ten onder gaan tegen de Limburgers. Nu trekt hij de deur van het Koning Willem II Stadion achter zich dicht.

'Na de degradatie ben ik teruggekomen met maar één doel: zorgen dat de club weer teruggaat naar de Eredivisie', vertelt Dammers op de clubsite van Willem II. 'Ondanks de teleurstellende eerste seizoenshelft heb ik het gevoel gehad dat de supporters altijd achter ons zijn blijven staan. Dat hebben ze ook met mooie sfeeracties vaak laten blijken. Het was een zware teleurstelling voor mij dat we hét doel niet gehaald hebben.'

Kans pakken
De verdediger moest deze kans naar eigen zeggen pakken. 'Ik heb altijd al eens naar het buitenland gewild. Omdat ik niet weet of ik deze later in mijn loopbaan nog krijg, moet ik deze kans nu pakken. Ik ben er bewust van wat ik achterlaat, want ik ben elke dag met veel plezier naar Willem II gekomen. Mijn goede band met het kantoorpersoneel, technische en medische staf, teamgenoten en de andere mensen die bij het eerste elftal betrokken zijn ga ik dan ook erg missen. Ook daarom heb ik het shirt altijd met trots gedragen. Willem II is een fantastische club.'

Randers eindigde afgelopen seizoen in Denemarken op de vijfde plaats in de reguliere competitie en zakte in de kampioensplay-off een plaats. De club liep zo een Europees ticket mis. Willem II zwaait met Dammers de volgende sterkhouder uit. Eerder maakte Elton Kabangu de overstap naar Union Sint-Gillis en trok Leeroy Owusu net als Dammers naar Denemarken. De rechtsback tekende bij Odense.

Bekijk hier al onze video's
Meer Willem II
Meer over Willem II
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.