VVV beëindigt Missie Eredivisie van Willem II met goal diep in verlenging

VVV-Venlo heeft zich zaterdag geplaatst voor de halve finales van de play-offs om promotie naar de Eredivisie. De Limburgers rekenden in het Koning Willem Stadion in de verlenging af met Willem II.

Willem II
Willem II
nv
2 - 2
VVV-Venlo
VVV-Venlo

Willem II verspeelde dinsdag nog een comfortabele voorsprong na twee treffers van Jizz Hornkamp en moest zaterdag in eigen huis in de achtervolging op VVV. De Tilburgers waren voor rust heer en meester. Na zeven minuten kwam Willem II aan de leiding: Elton Kabangu kopte op aangeven van Leeroy Owusu de openingstreffer binnen. Een kwartier later vergrootte Jesse Bosch de voorsprong voor de thuisploeg met een van richting veranderd schot.

VVV, dat aanvankelijk weinig in te brengen had, dacht nog voor rust terug te komen in de wedstrijd, maar een fraaie treffer van Nick Venema werd afgekeurd vanwege buitenspel. Tien minuten na de pauze werd ook een doelpunt van Willem afgekeurd: na een corner maakte Kabangu hands voordat hij de bal binnen werkte.

VVV veert op
Na miscommunicatie tussen Lucas Woudenberg en doelman Joshua Smits kreeg Carl Johansson een opgelegde kans om de aansluitingstreffer te maken voor VVV, maar de Zweed twijfelde op weg naar het doel en werd bijgehaald door Willem II-verdedigers. Niet veel later werd Venema weer dreigend met een schot richting de kruising. Een kwartier voor tijd schoot Venema alsnog de 2-1 binnen voor VVV. Hij kreeg de bal gelukkig via Owusu, bedacht zich niet en haalde succesvol uit.

Bevrijdende goal
Na het doelpunt van Venema werd er niet meer gescoord in de reguliere speeltijd. Beide ploegen oogden vermoeid in de verlenging en veel kansen waren er niet voor beide doelen. Het duel leek uit te draaien op een strafschoppenserie, maar in de absolute slotfase van de verlenging kopte Özcan Yasar op aangeven van Venema de beslissende 2-2 binnen. VVV treft Almere City in de halve finales om een ticket naar de Eredivisie.