Willem II wint wéér niet na emotionele middag Tahiri: 'Ik ga hem nooit vergeten'

Reacties

Willem II heeft voor de achtste keer op rij niet gewonnen in de Eredivisie. Voor rust maakte de formatie van coach Adrie Koster een dolende indruk, na rust was het een stuk beter. Meer dan een punt leverde dat door een goal van Anas Tahiri niet op. Voor de RKC-middenvelder werd het een emotionele middag.

Willem II wint wéér niet na emotionele middag Tahiri: 'Ik ga hem nooit vergeten'
© Pro Shots
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk
1 - 1
Willem II
Willem II

Het verhaal van Willem II blijft bijzonder. Vorig seizoen vormden de Tilburgers een ploeg die niet alleen de revelatie van het seizoen werd, maar de topploegen ook schrik aanjoeg. De beloning was een Europees ticket. Maar juist in het seizoen dat er Europees werd gespeeld, gaat vooralsnog heel veel mis. Willem II begon als nummer zeventien aan het duel in Waalwijk.

In de eerste helft kregen beide ploegen kansen, maar was RKC de betere. Willem II maakte opnieuw een slechte indruk en ging tot overmaat van ramp ook met een achterstand rusten. Pol Llonch liep Melle Meulensteen omver en de daarvoor terecht gegeven strafschop werd benut door Tahiri. De middenvelder van RKC toonde vervolgens een shirt ter herdenking aan zijn overleden neefje en was zichtbaar emotioneel (foto boven).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na rust lagen de verhoudingen anders. Willem II kwam beter in het spel en drong de thuisploeg naar achteren. Dat leidde na een klein uur tot de gelijkmaker. Invaller Mats Köhlert bediende met een afgemeten voorzet spits Kwasi Wriedt. Voor hem was het van dichtbij een koud kunstje raak te koppen: 1-1.

Willem II ging vervolgens op zoek naar de eerste overwinning sinds 21 november, maar die kwam er ondanks enkele mogelijkheden niet meer. De Tilburgers riepen nog wel om een strafschop toen Richard van der Venne Freek Heerkens omverliep, maar de arbitrage bleef onvermurwbaar.

Zo staat RKC, dat ook al zes duels op rij niet meer won in de Eredivisie, nog altijd vier punten boven Willem II. De Tilburgers deden op basis van het doelsaldo de zeventiende plek wel over aan ADO Den Haag.

REACTIE

Na afloop gaf Tahiri bij ESPN uitleg over zijn shirt en het emotionele juichen. 'Het is moeilijk erover te praten. Mijn kleine neefje was zwaar gehandicapt, hij is een paar maanden geleden overleden. Hij zal altijd een plekje in onze harten hebben. Het is voor mij niet het moeilijkst, maar voor zijn ouders. Voor zijn moeder. Met dit shirt wilde ik laten zien dat ik aan hem denk. Na de goal was het gelukkig rust en kon ik weer een beetje bijkomen. Ik ga hem nooit meer vergeten.'

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
15
RKC Waalwijk
34
7
9
18
33-55
-22
30
16
FC Emmen
34
7
9
18
40-68
-28
30
17
VVV-Venlo
34
6
5
23
43-91
-48
23
18
ADO Den Haag
34
4
10
20
29-76
-47
22
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

De Cijfers

RKC Waalwijk Nederland

Willem II Nederland

Willem II Nederland

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer RKC Waalwijk
Meer over RKC Waalwijk
Meer Willem II
Meer over Willem II
Meer A. Tahiri
Meer over A. Tahiri
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.