Willem II voltooit Deadline Day-dubbelslag met Ndayishimiye

Reacties

Willem II heeft na linksback Miquel Nelom ook Mike Trésor Ndayishimiye gepresenteerd op Deadline Day. De twintigjarige Belg van NEC Nijmegen is de gewenste aanvallende middenvelder voor de selectie van trainer Adrie Koster.

Willem II voltooit Deadline Day-dubbelslag met Ndayishimiye

De Tilburgers raakten deze zomer Daniel Crowley kwijt aan Birmingham City, sindsdien was technisch directeur Joris Mathijsen op zoek naar een creatieve speler die op 10 uit de voeten kan. Die heeft hij nu gevonden in Ndayishimiye, die voor een jaar wordt gehuurd van de Nijmegenaren, waarna Willem II een optie tot koop heeft. 'Naar Willem II gaan is voor mij een stap omhoog', zo laat hij weten op de clubwebsite. 'Ik ben erg blij dat de club het vertrouwen in mij heeft en me naar Tilburg wilde halen. Wat ik dit seizoen aan wedstrijden van Willem II gezien heb, ziet er erg goed uit. 4-3-3, aanvallen: ik denk dat ik goed bij deze club en de speelwijze pas.'

Plezier
Eerder op de dag presenteerde Willem II dus al Nelom, die afkomstig is uit het netwerk van algemeen directeur Martin van Geel en Mathijsen: hij bracht namelijk vrijwel zijn gehele voetballoopbaan door in Rotterdam. Hij genoot zijn jeugdopleiding bij Feyenoord, debuteerde namens Excelsior in het betaald voetbal, keerde in 2011 terug in De Kuip en speelde uiteindelijk tot januari 2018 bij Feyenoord. Bij die club leerde hij Van Geel kennen en speelde hij samen met Mathijsen.

Tot het einde van het seizoen 2017/18 speelde Nelom vervolgens op huurbasis bij Sparta, waarmee hij alledrie de profclubs in Rotterdam kon afvinken. Vorig seizoen stond Nelom onder contract bij Hibernian FC in Schotland, maar zijn periode daar draaide uit op een teleurstelling. De club was aanvankelijk nog trots op het vastleggen van de tweevoudig Oranje-international, maar veel kansen kreeg hij er niet. In totaal kwam de linkspoot tot drie optredens in de Schotse Premier League, waarvan één als invaller. Zijn aflopende contract werd dan ook niet verlengd.

Bij Willem II maakt Nelom nu dus zijn rentree in de Eredivisie. Eerder was hij op proef bij Vitesse, maar daar verdiende hij geen contract. In Tilburg is hij de vervanger van Diego Palacios, die vorig seizoen werd gehuurd maar inmiddels bij Los Angeles FC speelt. De laatste wedstrijden stond rechtspoot Freek Heerkens nog linksback. 'Ik ben blij bij Willem II weer een kans te krijgen om aan spelen toe te komen en het plezier in het spelletje weer terug te vinden', aldus Nelom op de clubwebsite. 'Want dat heb ik wel even gemist in mijn tijd in Schotland. Ik ben nu weer terug in Nederland en heb minimaal een jaar de tijd om de mensen in Tilburg te overtuigen van mijn kwaliteiten.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Willem II
Meer over Willem II
Meer M. Nelom
Meer over M. Nelom
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.