Persoonlijke fouten doen Willem II de das om tegen Rangers

Reacties

Willem II heeft het Europese podium in de derde voorronde van de Europa League moeten verlaten. Rangers FC profiteerde dankbaar van de Tilburgers fouten.

Persoonlijke fouten doen Willem II de das om tegen Rangers
© Pro Shots
Willem II
Willem II
0 - 4
Glasgow Rangers
Glasgow Rangers

Na het opwarmertje in Luxemburg werd in het Tilburgse kamp hardop gedroomd van een stunt tegen Rangers FC. De lof van Steven Gerrard voor de Willem II-aanval was daarbij koren op de molen. Na ruim een half uur was er van dat optimisme minder over.

Dat had Willem II vooral aan zichzelf te wijten. Na een kwartier miste Vangelis Pavlidis een uitgelezen kans de score te openen. De Griekse spits was wel attent nadat keeper Allan McGregor een schot van afstand van Derrick Köhn half had gekeerd, maar in de rebound schoot hij via de lat over.

Ook in defensief opzicht gaf Willem II niet thuis. In de 21ste minuut ging Miquel Nelom onnodig in de fout op Ryan Kent. De verdediger moest die actie bekopen met een strafschop, die door James Tavernier onberispelijk werd benut.

Het ging van kwaad tot erger, met dit keer Robbin Ruiter in een negatieve hoofdrol. De Willem II-doelman moest een schot van afstand van Alfredo Morelos lossen. Kent was attent en in tegenstelling tot Pavlidis eerder in een soortgelijke situatie aan de andere kant wel succesvol; 0-2.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dat Ché Nunnely na ruim een half uur de uitgelezen kans op de aansluitingstreffer onbenut liet – op enkele meters van het Schotse doel schoot hij op McGregor – paste in de eerste helft van Willem II.

Na rust hield de Rangers-doelman ook een Tilburgse treffer van Görkem Saglam tegen. Voor zover Willem II nog hoop op een ontsnapping koesterde, konden De Tricolores die snel opbergen. Met een rake kopbal maakte Filip Helander een einde aan de Tilburgse illusies. Door toedoen van Connor Goldson werd het een nog pijnlijker avond voor Willem II.

Een eretreffer was Willem II niet gegund. Pavlidis scoorde tien minuten voor het laatste fluitsignaal weliswaar, maar het was de scheidsrechter niet ontgaan dat de Griek de bal met zijn arm over de lijn duwde. Ook dit Tilburgse feestje kon niet doorgaan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.