Willem II tegen FC Eindhoven met de schrik vrij

Willem II heeft zich in de strijd om lijfsbehoud met hangen en wurgen ontdaan van FC Eindhoven. Een gelijkspel volstond om door te gaan. Go Ahead Eagles en Excelsior zijn nog altijd in de race om promotie naar de Eredivisie.

Willem II-FC Eindhoven 1-1In de play-offs om promotie/degradatie heeft Willem II zich ontdaan van FC Eindhoven. Nadat de Tilburgers in de eerste ontmoeting met 2-1 zegevierden, volstond in de terugwedstrijd een 1-1 gelijkspel.

Gemakkelijk ging dat niet. De eerstedivisionist van trainer Jan Poortvliet speelde op de gebruikelijke aanvallende manier en dat kostte Willem II de nodige moeite. Toch kwam de ploeg van interim-trainer Theo de Jong wél op voorsprong. Tien minuten voor rust knikte Gerson Sheotahul een hoekschop van Saïd Boutahar prima binnen.

Wie dacht dat de Tilburgers hiermee de schaapjes op het droge hadden, had het mis. FC Eindhoven bleef naar hartenlust de aanval zoeken. Dat resulteerde een kwartier voor tijd in de gelijkmaker op naam van Ruud van der Rijt. Daar bleef het bij, waardoor Willem II zicht hield op handhaving in de Eredivisie.

In de volgende en laatste play-offronde komt de ploeg van Theo de Jong in een tweeluik uit tegen Go Ahead Eagles. Deze wedstrijden staan voor donderdag 13 en zondag 16 mei gepland.

SC Cambuur-Go Ahead Eagles 1-0De Friezen wisten op voorhand dat het op eigen veld minimaal twee keer zou moeten scoren om de 2-0 uitnederlaag van eerder deze week weg te poetsen. De ploeg van trainer Stanley Menzo vloog uit de startblokken. Nadat Sandor van der Heide een lange bal van linksback Randy Rustenberg verlengde, stond Mark de Vries klaar om uit de draai toe te slaan: 1-0.

Daar bleef het in een volgepakt Cambuur-stadion echter bij. De thuisploeg zette in de tweede helft nog wel aan, maar goede kansen waren aan Nassir Maachi en Robert van Boxel niet besteed,waardoor Go Ahead Eagles zich in de volgende ronde van de play-offs meldt. Excelsior-FC Zwolle 4-3Evenals in de eerdere ontmoeting tussen de twee ploegen (0-1 voor Excelsior) kende Excelsior deze keer opnieuw een droomstart door binnen tien minuten op voorsprong te komen. Doelpuntenmaker was wederom Guyon Fernandez. De aanvaller schoot vanaf elf meter binnen.

FC Zwolle kwam echter nog binnen het kwartier gelijk. Centrale verdediger Zdenko Kaprálik toucheerde een prima indraaiende bal van aanvoerder Albert van der Haar. De gasten kwamen zelfs kort voor rust op voorsprong (Arne Slot), maar konden daar niet lang van genieten. Leen van Steensel knikte uit een vrije bal van Alisic de gelijkmaker binnen. De treffer was een gespiegelde kopie van de eerste treffer van Zwolle.

De gelijke stand bleef tot diep in de tweede helft staan. Norichio Nieveld zette de thuisploeg in de zeventigste minuut opnieuw op voorsprong, maar een minuut later trok Arne Slot met zijn tweede treffer van de middag de stand weer gelijk. Daar bleef het niet bij. Het laatste doelpunt van de middag kwam op naam van Guyon Fernandez. De aanvaller zorgde, opnieuw vanaf elf meter, voor de winnende treffer 4-3.

Excelsior gaat na het spektakelstuk dus door in de play-offs en stuit in de volgende en laatste ronde op de winnaar van de confrontatie tussen Sparta en Helmond Sport.