Willem II laat weer punten liggen tegen beloftenelftal, TOP stunt bij Cambuur

Willem II heeft maandag opnieuw punten laten liggen tegen een beloftenelftal. Op De Herdgang stelde de koploper van de Keuken Kampioen Divisie in de slotfase een punt veilig tegen Jong PSV (1-1). TOP Oss stuntte op bezoek bij Cambuur en heeft de laatste plaats verlaten (1-2).

Jong PSV
Jong PSV
1 - 1
Willem II
Willem II

Willem II nam het voor de tweede wedstrijd op rij tegen een beloftenelftal. Het thuisduel met Jong Ajax kostte de koploper tien dagen geleden twee punten. Ook tegen Jong PSV, met Isaac Babadi en Tygo Land in de basis, had Willem II het lastig. De Tilburgers speelden een beroerde eerste helft en mochten niet klagen dat een schot van Jevon Simons op de paal belandde.

Halverwege de tweede helft was het alsnog raak voor Jong PSV. Op aangeven van Koen Jansen zorgde Babadi voor de openingstreffer. Willem II moest in de achtervolging, maar kon zich dit keer niet beroepen op de doelpuntendrang van Jeremy Bokila. De clubtopscorer was vanwege een lichte blessure niet in de bus gestapt.

Sigurgeirsson profiteert
Met Max de Waal en de teruggekeerde Thijs Oosting als invallers ging Willem II op zoek naar een resultaat. De bezoekers drongen aan, maar Niek Schiks hield lang stand. Tot de 87ste minuut, toen de doelman een schot van Ringo Meerveld moest lossen. Runar Sigurgeirsson reageerde alert en zorgde voor de gelijkmaker (1-1).

De Waal had in de 92ste minuut de winnende op zijn schoen, maar stuitte op de benen van Schiks. Door het gelijkspel in Eindhoven loopt Willem II een puntje uit op naaste achtervolger Roda JC. De voorsprong op de club uit Kerkrade bedraagt zes punten.

SC Cambuur
SC Cambuur
1 - 2
TOP Oss
TOP Oss

Cambuur had het maandag niet tegen TOP Oss. De avond in Leeuwarden begon nog met een warme steunbetuiging aan Marcel Schaapman, die een zware knieblessure heeft opgelopen en dit seizoen niet meer in actie komt. Veel viel er niet te genieten voor de supporters van Cambuur, die zagen dat de bezoekers uit Brabant dapper weerstand boden.

Cambuur, met nieuweling Agustín Anello in de basis, kon lange tijd geen vuist maken. Een dood spelmoment bood uitkomst. Een kwartier voor tijd werkte Remco Balk van dichtbij binnen uit een corner (1-0). De voorsprong zou niet lang stand houden, want nog geen vijf minuten later zorgde Arthur Allemeersch voor de gelijkmaker (1-1).

Het zou nog erger worden voor Cambuur, want in de absolute slotfase kon Roshon van Eijma de bal uit een corner vogelvrij binnenkoppen. Voor de Leeuwarders was er daarna te weinig tijd om de klok om een blamage te voorkomen. Door de overwinning doet TOP de laatste plaats over aan Telstar.

Jong Ajax
Jong Ajax
2 - 2
FC Dordrecht

Onder toeziend oog van Jordan Henderson maakten Jong Ajax en FC Dordrecht er op De Toekomst een doelpuntrijke wedstrijd van. Mathis Suray bracht de bezoekers nog vroeg op voorsprong, maar door treffers van Jaydon Banel en Julian Brandes draaiden de Amsterdamse talenten de boel nog in het eerste kwart om.

De gelijkmaker van Ilias Bronkhorst, na iets minder dan een uur, gaf Dordrecht nieuw vertrouwen. Dat liep tien minuten later een deuk op door een rode kaart van Antef Tsoungui. Aan de andere kant lukte het Jong Ajax ook niet meer om de winnende treffer te forceren (2-2).