Willem II haalt oude bekende op bij Borussia Dortmund

Reacties

Willem II heeft zich per direct versterkt met Valentino Vermeulen. De 21-jarige verdediger komt over van Borussia Dortmund en tekent een contract tot de zomer van 2025. Daarmee keert hij terug bij de club waar hij eerder ook al onder contract stond.

Willem II haalt oude bekende op bij Borussia Dortmund
© Pro Shots

Vermeulen speelde van 2014 tot 2017 in de jeugdopleiding van Willem II om vervolgens de overstap te maken naar FC Eindhoven. Na 74 wedstrijden in het eerste van FC Eindhoven klopte Borussia Dortmund plotseling op de deur. Vermeulen beschikte over een aflopend contract en de Duitse topclub legde hem voor drie jaar vast.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Mede door een trainerswissel werd het geen droomhuwelijk. Vermeulen zou zijn wedstrijden aanvankelijk in de 3. Bundesliga spelen bij Borussia Dortmund II, maar uiteindelijk kwam hij niet tot een officiële wedstrijd. 'Het was niet gemakkelijk voor me. De trainerswissel pakte niet in mijn voordeel uit. Ik trok mijn conclusies en vond samen met Dortmund een oplossing', vertelt hij op de clubwebsite van Willem II.

Spelersprofiel

V. Vermeulen


Geboortedatum:
20 juli 2001
Leeftijd:
22
Geboorteplaats:
Eindhoven
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,80 m
Gewicht:
76 kg
Huidige club:
Willem II

Desalniettemin zou Vermeulen de stap zo weer maken. 'Van de grote stap naar Dortmund heb ik geen spijt, zo’n kans moet je als sportman niet laten schieten.' Zo is hij naar eigen zeggen ook flink gegroeid sinds zijn vertrek bij Willem II. 'We zijn inmiddels zes jaar verder en ik kan zeggen dat mijn hersens zich intussen ook ontwikkeld hebben. Als voetballer, en belangrijker nog, als persoon, heb ik stappen gezet.'

Lees in dit VI PRO-stuk alles over het avontuur van Vermeulen bij Borussia Dortmund

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.