Willem II grijpt met pijn en moeite de macht in de KKD, Dordt hard onderuit

Het moest uit de tenen komen, maar Willem II is erin geslaagd de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie over te nemen. De Tilburgers rekenden vrijdag in het laatste kwart af met het tiental van Jong FC Utrecht. FC Emmen en De Graafschap maakten geen fout, FC Dordrecht ging hard onderuit.

Willem II
Willem II
2 - 1
Jong FC Utrecht

Er is Willem II veel aan gelegen om volgend seizoen weer in de Eredivisie uit te komen. Peter Maes zorgde voor nieuw elan bij de Brabanders, die vorige week voor het eerst onder zijn leiding onderuit gingen. De wedstrijd tegen Jong FC Utrecht stond in het teken van revanche, maar de bezoekers kwamen via Nazjir Held verrassend op voorsprong.

Willem II bleef zwoegen, maar deed dat lange tijd zonder effect. Halverwege de tweede helft leverde dat alsnog de aansluitingstreffer op. Invaller Max Svensson schoof droog raak. Na de rode kaart van Mees Akkerman (gevaarlijk spel) drukte de thuisploeg door. Jeredy Hilterman zorgde in de 77ste minuut voor de bevrijdende treffer (2-1).

Door de krappe zege neemt Willem II de koppositie over van Roda JC. De Limburgers komen zondag nog in actie. Dat geldt ook voor concurrent ADO Den Haag.

FC Emmen
FC Emmen
1 - 0
FC Den Bosch

Ook op De Oude Meerdijk was het spannend. FC Emmen was de torenhoge favoriet tegen FC Den Bosch, kwam op voorsprong via een benutte penalty van Jari Vlak, maar moest na rust serieus aan de bak. De bezoekers drongen aan en zochten nadrukkelijk naar de gelijkmaker. Die stond Emmen uiteindelijk niet toe. Door de belangrijke zege houdt Emmen zicht op de bovenste ploegen en komt het in punten gelijk met nummer drie ADO Den Haag.

Telstar
Telstar
1 - 2
De Graafschap

De Graafschap deed net als FC Emmen goede zaken. David Bosilj en Devin Haen bezorgden De Superboeren een comfortabele marge op bezoek bij Telstar. Dat leek genoeg voor een zege, maar Mohammed Tahiri maakte het in de slotfase nog spannend. Dat betekende nog een paar minuten billenknijpen voor De Graafschap. Telstar probeerde het nog, maar kon geen aanspraak meer maken op de gelijkmaker. Dat betekent dat de bezoekers net als Emmen op 26 punten komen.

FC Dordrecht
1 - 4
Jong PSV
Jong PSV

Dordrecht presteert verrassend goed en vindt zich terug in het linkerrijtje van de Keuken Kampioen Divisie. Vrijdag liep de ploeg van Michele Santoni tegen een zeperd aan, want Jong PSV kwam sterk voor de dag aan de Krommedijk. Emmanuel van de Blaak (eerste doelpunt in de KKD), Jason van Duiven, Mohamed Nassoh en debutant Nicolas Verkooijen drukten de verhoudingen uit in de score. Het doelpunt van Korede Osundina was voor de statistieken.

Jong AZ
Jong AZ
2 - 1
Helmond Sport

Helmond Sport zag een einde komen aan een reeks van zes ongeslagen wedstrijden. Hakon Lorentzen schoot de Brabanders na 44 seconden (!) nog op voorsprong bij Jong AZ, maar daarna ging het fout. Finn Stam maakte binnen de kortste keren gelijk, vlak voor rust sloeg ook Jurre van Aken toe. Daar had Helmond Sport, dat Mohamed Mallahi nog verloor met een rode kaart, geen antwoord meer op.

FC Eindhoven
0 - 2
VVV-Venlo
VVV-Venlo

Ook streekgenoot FC Eindhoven moest een nederlaag slikken. Dat was door toedoen van VVV-Venlo, dat dankzij doelpunten van Magnus Kaastrup en Simon Janssen won in het Jan Louwers Stadion. Aan de openingstreffer van Kaastrup ging een lelijke fout van Mawouna Amevor vooraf. De Togolees international gleed uit en bood zo een vrije doortocht.