Willem II geeft het in zes minuten weg tegen tiental Heracles

Heracles Almelo heeft zaterdag op knappe wijze drie punten gepakt bij Willem II: 1-3. De Tilburgers kwamen op voorsprong, maar lieten zich na rust de kaas van het brood eten. Pijnlijk voor Willem II was dat het tegen een tiental gebeurde.

Heracles had voorafgaand aan het duel pas één keer op vreemde bodem gewonnen en het leek er al vroeg op dat een tweede uitzege er niet in zat. Doelman Bram Castro haalde Watford-huurling Obbi Oulare naar de grond. Scheidsrechter Allard Lindhout wees naar de stip en gaf Castro de rode kaart. Fran Sol schoot vervolgens oog in oog met invalkeeper Renze Fij raak: 1-0.

Een andere tegenvaller voor Heracles was dat Samuel Armenteros vlak voor de wedstrijd wegens ziekte afhaakte. Ondanks een aantal redelijke kansen kreeg zijn vervanger Vincent Vermeij de bal in de eerste helft niet in het doel van doelman Kostas Lamprou. De Griek bracht vlak voor rust nog redding op een kopbal van de spits.

De ploeg uit Almelo vocht zich in de tweede helft echter terug. Als de bal er niet via mooie aanvallen ingaat, moet je maar op goed geluk van afstand schieten. Dat dacht middenvelder Peter van Ooijen na rust waarschijnlijk. Na ruim een uur spelen haalde hij verwoestend hard uit. Zijn pegel van een meter of 25 vloog over Lamprou in het doel: 1-1.

Drie minuten later zorgde Kristoffer Peterson, fris in het veld, voor de voorsprong van Heracles. Hij loste niet veel eerder Brahim Darri af. Daar bleef het niet bij, want na 68 minuten tekende Robin Gosens ook nog voor 1-3. Zo boog Heracles binnen zes minuten een 1-0 achterstand om in een 1-3 voorsprong. Daarna was de thuisploeg zo lamgeslagen, dat er geen doelpunt meer volgde.

Heracles passeert Willem II op de ranglijst door de zege. De ploeg uit Almelo heeft 24 punten, Willem II heeft er 22. Heracles staat elfde, de Tilburgers een plek lager.