Voor Heracles Almelo is 2017 vooralsnog een rampjaar

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Willem II probeert na Sparta Rotterdam ook Heracles Almelo te verslaan voor eigen publiek.

Voor Heracles Almelo is 2017 vooralsnog een rampjaar
Speelronde: 21
Aftrap: zaterdag 4 februari, 19.45 uur
Scheidsrechter: Allard Lindhout

• Het zo weinig scorende Willem II trof afgelopen week tegen Sparta Rotterdam 'opeens' drie keer doel. Door de 3-2 overwinning sloten de Tilburgers aan in de middenmoot. Heracles leed in 2017 louter nederlagen, waardoor de club uit Almelo inmiddels een stevige achterstand heeft op de plekken die leiden tot deelname aan de play-offs.

• Willem II en Heracles Almelo staan in Eredivisie-verband voor de twaalfde keer tegenover elkaar in Tilburg. De Tricolores trokken vijf keer aan het langste eind, moesten tweemaal met een gelijkspel genoegen nemen en bogen vier keer het hoofd voor de Heraclieden.

• De 3-2 triomf op Sparta Rotterdam van vorige week betekende de derde thuiszege van Willem II in dit Eredivisie-seizoen. Daarmee hebben de Tilburgers nu al hun totaal van de afgelopen jaargang geëvenaard.

• Willem II probeert zaterdagavond een negatieve mijlpaal nog even uit te stellen. Tot nu toe leden de Tricolores 249 verliesbeurten voor eigen publiek in de Eredivisie. Het record is in handen van NAC Breda, dat door het verblijf in de Jupiler League het huidige totaal van 253 thuisnederlagen nog even niet aan kan scherpen.

Op 14 augustus 2016 zette Heracles Almelo voor eigen publiek Willem II met 3-1 opzij.
Op 14 augustus 2016 zette Heracles Almelo voor eigen publiek Willem II met 3-1 opzij.

 Fran Sol nam liefst acht van de vijftien Willem II-goals in dit Eredivisie-seizoen voor zijn rekening. De aanvaller is nu al de op een na meest productieve Spanjaard ooit in een specifieke jaargang. Alleen Manuel Sánchez Torres was ooit nog productiever. In dienst van FC Twente bereikte de vleugelaanvaller zelfs drie keer het huidige totaal van Sol.

• Heracles Almelo verloor de eerste drie competitieduels sinds de jaarwisseling. Achtereenvolgens FC Groningen (1-4), FC Twente (1-0) en PSV (1-2) vloerden de brigade van trainer John Stegeman. Nog nooit begon Heracles met vier verliesbeurten aan een kalenderjaar.

• Samuel Armenteros stuit met Heracles Almelo op zijn oude club Willem II. De Cubaanse Zweed scoorde al negen keer dit Eredivisie-seizoen en ligt op schema om zijn persoonlijk record (elf goals namens Willem II in de jaargang 2014/15) te verbeteren.

• Heracles Almelo presteert deze jaargang dramatisch in uitwedstrijden. De ploeg van Stegeman won tot nu toe slechts eenmaal op vreemde bodem, op 6 november bij Vitesse (1-2).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.