Wijnaldum scoort bij feestje Klopp, Kolasinac neemt Arsenal bij de hand

Liverpool heeft zaterdagmiddag zijn eerste Premier League-zege van oktober geboekt. Georginio Wijnaldum was van waarde met zijn eerste competitiegoal. Arsenal zette Swansea City opzij in het jubileumduel van Arsène Wenger.

Liverpool - Huddersfield Town 3-0
Het duel op Anfield stond in het teken van de ontmoeting van twee boezemvrienden. Managers Jürgen Klopp en David Wagner kennen elkaar door en door en dus had de eerste helft van de Premier League-wedstrijd meer weg van een potje schaken. Na veertig voortkabbelende minuten kreeg Liverpool op slag van rust toch nog dé kans op de 1-0.

Tommy Smith trok bij een hoekschop Roberto Firmino naar de grond en arbiter Kevin Friend wees naar de stip. Mohamed Salah, die zijn land Egypte drie weken geleden met een rake strafschop naar het WK schoot, ging achter de bal staan, maar faalde. Jordan Henderson raakte voor rust nog het houtwerk.

Jürgen Klopp en David Wagner omhelzen elkaar voorafgaand aan het duel op Anfield.

Een kwartier na rust had Liverpool zijn zaakjes alsnog op orde. Daniel Sturridge kreeg een lange bal van Alberto Moreno via een Huddersfield-hoofd voor zijn voeten en bleef koel: 1-0. In de 58ste minuut kopte Firmino uit een hoekschop van James Milner ook meteen de 2-0 binnen. Rajiv van La Parra, die weer in de basis stond bij de bezoekers, was er toen al niet meer bij. De Nederlander moest na een half uur naar de kant met een blessure.

Zijn halfbroer Wijnaldum speelde wel de volle negentig minuten en liet zich een kwartier voor tijd zien met een lekkere goal. De Oranje-international kreeg de bal van Salah, nam aan en jaste hem in de rechterbovenhoek: 3-0. Liverpool kwam in het restant van de wedstrijd niet meer in de problemen en boekte zo pas de vierde overwinning in tien Premier League-duels dit seizoen. Huddersfield maakte even pas op de plaats na de stunt tegen Manchester United vorige week (2-1).

Arsenal - Swansea City 2-1
Mike van der Hoorn en Leroy Fer hadden een basisplaats bij Swansea, dat halverwege de eerste helft brutaal de leiding nam in het Emirates Stadium. Sam Clucas werd fraai weggestuurd door Tammy Abraham en verschalkte Petr Cech. The Swans lieten Wenger daarmee even schrikken. De Fransman stond voor de 800ste (!) keer langs de lijn in een Premier League-wedstrijd.

Voor Arsenal, dat vorige week met een 2-5 zege het ontslag van Ronald Koeman inleidde, was het in de tweede helft zaak om uit een ander vaatje te tappen. Zomeraanwinst Sead Kolasinac nam zijn ploeg daarbij bij de hand. De linker wingback pegelde eerste zelf de 1-1 binnen, even later was hij de aangever bij de 2-1 van Aaron Ramsey. De bezoekers, waar Luciano Narsingh tien minuten voor tijd nog inviel, kwamen die klap niet meer te boven.

Door de overwinning op Swansea komt Arsenal op negentien punten, nog slechts één punt minder dan rivaal Tottenham Hotspur. Spurs verloor eerder op de zaterdag met 1-0 van Manchester United. Swansea zakt door de nederlaag naar de achttiende plaats.

Sead Kolasinac legt aan voor de 1-1.