Martial held van Manchester United in Premier League-topper

Reacties

Manchester United heeft zaterdag uitstekende zaken gedaan in de bovenste regionen van de Premier League door Tottenham Hotspur met 1-0 te verslaan. In een topper die pas na rust tot leven kwam, maakte invaller Anthony Martial het verschil.

Martial held van Manchester United in Premier League-topper

Manager Mauricio Pochettino van Tottenham Hotspur opteerde voor een 5-3-2-systeem, waarin geen plaats was voor voormalig Ajacied Davinson Sánchez. Bij afwezigheid van de geblesseerde Harry Kane vormden Heung-Min Son en Dele Alli het spitsenkoppel. Manchester United, waar Daley Blind op de bank zat, toonde meer offensieve ambities dan twee weken geleden tegen Liverpool (0-0), toen José Mourinho de opponent lamlegde.

Deze keer nam Manchester United juist het initiatief, hetgeen al snel leidde tot enkele kleine mogelijkheden. Zo gaf Romelu Lukaku de bal voor waar hij misschien beter zelf had kunnen schieten en tikte Hugo Lloris een vrije trap van Marcus Rashford uit de hoek. De aardige openingsfase leek de opmaat tot een spectaculaire eerste helft, maar niets bleek minder waar.

United kon of wilde het openingsoffensief niet doortrekken, waardoor het afwachtend begonnen Tottenham langzaam maar zeker in de wedstrijd kwam. Tot meer dan een inzet van Moussa Sissoko, die de bal over schoot na een fout van David de Gea, en een slap schot van Son kwam Tottenham niet. Zo voltrok de eerste helft zich zonder grote kansen en leek het duel verdacht veel op het schaakspel bij het eerder gememoreerde duel tussen Liverpool en Manchester United.

Een van de meest vermeldenswaardige zaken in de eerste helft was een opstootje.
Een van de meest vermeldenswaardige zaken in de eerste helft was een opstootje.

Het publiek op Old Trafford veerde na rust vaker op. In de 54ste minuut redde de grabbelende Lloris moeizaam op een schot van Henrikh Mkhitaryan, waarna Ben Davies voorkwam dat Rashford iets kon uitrichten met de rebound. Sowieso zocht United sneller de aanval en werden de bezoekers regelmatig naar achteren gedrukt. Tottenham stelde weinig tegenover. Met Fernando Llorente voor Son bracht Pochettino na ruim een uur een aanspeelpunt binnen de lijnen. Met de balvaste Dembélé voor Sissoko kwam er meer 'voetbal' in de ploeg.

Naarmate de tweede helft vorderde, namen beide teams meer risico's in de wetenschap dat bij een gelijkspel Manchester City de lachende derde zou zijn. Nadat Alli net niet de 0-1 had binnengetikt na een uitstekende pass van Christian Eriksen nam de thuisploeg het heft in handen. Lukaku kopte nog op de paal, maar niet veel later was de voor Rashford ingevallen Martial wél succesvol. De Fransman, die de defensie van Tottenham klopte op snelheid, rondde met links af nadat Lukaku de bal door had gekopt. In de tien minuten die resteerden, kwam de zege van United geen moment in gevaar.

Door de nederlaag op Old Trafford lijkt Tottenham Hotspur even pas op de plaats te moeten maken in de titelrace. Als Manchester City later op de dag de uitwedstrijd tegen West Bromwich Albion wint, heeft de koploper al acht punten meer dan de Londenaren. Manchester United staat tweede, met drie punten meer dan Pochettino en de zijnen.

Zowel Manchester United als Tottenham Hotspur werkt nu toe naar de midweekse Champions League-speelronde. De Londenaren fungeren woensdagavond als gastheer van Real Madrid. Manchester United speelt een dag eerder voor eigen publiek tegen Benfica.

De stand in de Premier League vóór de 16.00 uur-duels
De stand in de Premier League vóór de 16.00 uur-duels
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.