Wijnaldum blikt vooruit: 'Tegen iemand als Mats Hummels moet het anders'

Georginio Wijnaldum begrijpt wel dat de media en supporters de afgelopen dagen kritisch waren op het Nederlands elftal. Dat vertelde de Oranje-captain zondagavond tegen de NOS, nadat Georgië in het laatste oefenduel voor het EK was verslagen.

3 - 0
Georgië
Georgië

Oranje sloot de voorbereiding op het eindtoernooi af met een 3-0 zege op Georgië. Die overwinning kwam tot stand dankzij doelpunten van Memphis Depay (zijn zoveelste in de laatste interlands), Wout Weghorst (zijn allereerste goal voor het Nederlands elftal) en Ryan Gravenberch (die eveneens voor het eerst doel trof in de nationale ploeg).

Wat de slotconclusie was van aanvoerder Wijnaldum, kort na de wedstrijd? 'Dat we een overwinning hebben geboekt en dat het bij vlagen goed ging. De dingen die we tegen Schotland fout deden, gingen vandaag wél goed. Alleen op het einde van de eerste helft maakten we een paar foutjes, waardoor zij kansen kregen. Maar in de tweede helft zijn we niet in problemen geweest. Je weet dat het op kleine dingen bepaald kan worden, dus moeten we de risico's minimaliseren. Daar moeten we hard aan werken.'

Vooral het druk zetten op de tegenstander liep beter dan tegen de Schotten, vond Wijnaldum. 'Zij speelden op het middenveld met de punt naar achteren, waardoor het wat makkelijker werd. Per wedstrijd moeten we kijken wat het beste is. Vandaag was het dit, dat ging bij vlagen goed. Maar tegen iemand als Mats Hummels (van Duitsland, red.) moet je het misschien weer anders doen.'

Tot slot besprak Wijnaldum nog de kritiek die er de afgelopen dagen was op Oranje. 'We hebben erover gesproken. We weten dat de media kritisch is, dat Nederland kritisch is. Maar ik heb ook tegen de jongens gezegd: dat mag ook wel, als je zo speelt zoals wij tegen Schotland speelden. Daar moet je dan niet voor weglopen. Het moet niet zo zijn dat je alles aanneemt wat ze zeggen, we moeten ook het vertrouwen hebben om het beter te doen. En dat hebben we gedaan. Wedstrijden zoals deze zijn goed om je klaar te maken voor het EK.'