Wijnaldum bevrijdt Liverpool, Arsenal kind van rekening

Reacties

Georginio Wijnaldum heeft Liverpool op de laatste speelronde van de Premier League in de voorronde van de Champions League gebracht, terwijl Manchester City met een ruime zege alle twijfels wegnam. Arsenal bleef daardoor achter met lege handen.

Wijnaldum bevrijdt Liverpool, Arsenal kind van rekening

Watford – Manchester City 0-5
Manchester City heeft zichzelf behoed voor het spelen van de voorronde van de Champions League. De formatie van Pep Guardiola kende nauwelijks zorgen in het uitduel met Watford. Met de drie punten verzekerde City zich van de derde plaats en daarmee directe kwalificatie voor het miljardenbal.

De zege kon City al niet meer ontgaan na de show in de eerste helft. Watford werd op een hoopje gespeeld door The Citizens. Kevin De Bruyne was daarbij met twee assists de architect en Sergio Agüero met twee goals de afmaker. De doelpunten van Vincent Kompany en Fernandinho onderstreepten het klassenverschil tegen The Hornets, waar Daryl Janmaat in de eerste helft geblesseerd naar de kant ging.

In de tweede helft kon Man City de voet van het gaspedaal halen. Desondanks voegden The Citizens er nog een doelpunt aan toe. Gabriel Jesus tekende voor de vijfde tegentreffer van de middag voor Watford-doelman Heurelho Gomes

Liverpool – Middlesbrough 3-0
Liverpool ploeterde en creëerde in de eerste helft geen kansen tegen het al gedegradeerde Middlesbrough. De formatie van manager Jürgen Klopp leek verlamd door de druk en daardoor op weg de schlemiel te worden van de laatste speelronde in de Premier League. Maar op Anfield klonk in de blessuretijd van de eerste helft een orkaan van opwinding die ook kon worden gezien als een zucht van opluchting.

Wijnaldum was verantwoordelijk voor die compleet veranderde gevoelstemperatuur. De Oranje-international nam de bal met links mee na een combinatie met Roberto Firmino en haalde met rechts verwoestend uit. Middlesbrough-keeper Brad Guzan had geen antwoord op de knal van Wijnaldum.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Liverpool had in de tweede helft weinig tijd nodig om de bevrijding van Wijnaldum om te zetten in een definitieve verlossing. Philippe Coutinho uit een vrije trap en Adam Lallana na een snelle tegenaanval vergrootten de marge. De goals namen het laatste restje onzekerheid weg voor The Reds, die als nummer vier in de Premier League via de voorronde de Champions League kunnen bereiken.

Arsenal – Everton 3-1
Twintig jaar op rij was Arsenal actief op het Champions League-toneel. Een vervolg van die reeks hadden The Gunners niet meer in eigen hand. Een zege op Everton was noodzakelijk maar niet voldoende.

In de zevende minuut kwam Arsenal op het goede spoor door een treffer van Héctor Bellerín, die raak schoot nadat Danny Welbeck een grote kans op een gruwelijke manier had gemist. De kansen leken na een kwartier te keren door aanvoerder Laurent Koscielny. De verdediger kreeg een rode kaart na een onbesuisde tackle op Enner Valencia.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Maar Everton gaf met een man meer niet thuis en bood daarmee Arsenal de gelegenheid de marge te vergroten. Bij de 2-0 was dat duidelijk. Welbeck leefde net als zijn tegenstanders in de veronderstelling dat er gefloten werd voor buitenspel of hands, maar er klonk geen fluitsignaal. De Arsenal-spits kon zo de bal klaarleggen voor Alexis Sánchez: 2-0.

De tussenstanden op de andere velden namen de hoop weg bij Arsenal. In de tweede helft ging het van kwaad tot erger voor de thuisploeg. Gabriel Paulista moest in de 52ste minuut met een ogenschijnlijk zware knieblessure van het veld. Nacho Monreal maakte niet veel later hands, met een strafschop als logisch gevolg. Romelu Lukaku ontfermde zich met succes over deze buitenkans.

Meer tegendoelpunten bleven Arsenal bespaard, Aaron Ramsey zorgde met een zeer fraai schot voor de 3-1. Maar de uitslagen bij Manchester City en Liverpool maakten het een teleurstellende laatste speeldag voor Arsenal, dat volgende week in de FA Cup-finale tegen Chelsea de bittere smaak van het Premier League-seizoen kan wegspoelen in de wetenschap dat het voor de eerste keer onder Arsène Wenger buiten de topvier eindigt en dus de Champions League misloopt. De laatste vijfde plaats was in het seizoen 1995/96 onder Bruce Rioch.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.