'Wij zijn meer relaxed dan het Nederlands elftal'

Reacties

Dat de druk er bij het Nederlands elftal vol op staat, is ook bekend bij de Bulgaarse bondscoach Peter Hubchev. Het succes tegen Zweden smaakt naar meer bij de nummer drie van Groep A.

'Wij zijn meer relaxed dan het Nederlands elftal'

Door de 3-2 overwinning op Zweden van afgelopen donderdag is Bulgarije het Nederlands elftal inmiddels voorbij in de poule. Dat succes moet de Bulgaren ook niet naar het hoofd stijgen, zo waarschuwde Hubchev tegenover de Bulgaarse pers: 'We moeten ons geen illusies maken. Met de huidige vorm moeten we juist beter worden, nog gedisciplineerder en dan nog zo'n sterke wedstrijd spelen.'

Voor Bulgarije lonkt door het gemors van de ploegen in de top van Groep A ook nog altijd WK-kwalificatie. Met nog drie speelronden te gaan bedraagt de achterstand op nummer twee Zweden, dat zondagavond uit tegen Wit-Rusland speelt, maar één punt.

LandDuelsPuntenDoelcijfers
1.Frankrijk7 1615-5
2.Zweden71314-7
3.Bulgarije71212-14
4.Nederland71013-10
5.Wit-Rusland754-12
6.Luxemburg7 47-17

Hubchev legde uit dat het voor Bulgarije een kwestie van heel graag willen is, maar dat de situatie niet vergelijkbaar is met die van Oranje. 'We zijn meer relaxed of we wel of niet naar Rusland gaan. Natuurlijk balen we ervan als we kwalificatie mislopen, maar dat zou niet voor het eerst zijn. Hopelijk is die mentaliteit ons voordeel', aldus de bondscoach.

Hubchev werd gevraagd naar de afwezigheid van Kevin Strootman (geschorst) en Robin van Persie (geblesseerd) bij Oranje. 'Twee erg goede spelers, maar Nederland heeft er meer', antwoordde de Bulgaar. 'We bereiden ons voor op een erg sterke tegenstander. Het is belangrijk om tactisch gedisciplineerd te zijn en te geloven in onze kracht.'

Nederland-Bulgarije begint zondagavond om 18.00 uur in De Arena.

'Het Nederlands elftal moet overlevingsvoetbal spelen'
Cruciale interland Oranje tegen angstgegner Bulgarije
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.