Wiegman bereikt WK-finale met Engeland en schrijft geschiedenis

Engeland heeft woensdag in Sydney van Australië gewonnen en is finalist op het WK. In een verhit duel knokte de ploeg van Sarina Wiegman zich langs het organiserende land: 1-3. Wiegman schrijft door het behalen van een finaleplaats met Engeland geschiedenis: nog nooit bereikte een trainer met twee verschillende landen de finale van een WK.

Australië
Australië
1 - 3
Engeland
Engeland

Engeland was in de eerste helft de betere ploeg. Via Ella Toone kwamen The Lionesses in de 36ste minuut op voorsprong. Tot dan leek er geen vuiltje aan de lucht voor de ploeg van Wiegman.

In de tweede helft kenterde het spelbeeld echter volledig. Australië domineerde het spel en was driftig op zoek naar de gelijkmaker, die er in de 63ste minuut kwam via Sam Kerr. De aanvaller van Chelsea schoot vanaf een meter of 25 knap raak.

Engeland leek daarna rijp voor de sloop, maar herpakte zich snel na de gelijkmaker weer. Binnen tien minuten stond het de Europees kampioen weer op voorsprong. Lauren Hemp speelde zich in de 71ste minuut vrij en schoot vervolgens onberispelijk raak. Het verzet van de Australiërs was daarna op een megakans na gebroken. Alessia Russo zette de eindstand in de slotfase nog op 1-3.

Wiegman treft in de finale nu Spanje, dat dinsdag met 2-1 won van Zweden. De Oranje Leeuwinnen gingen in de kwartfinale onderuit tegen La Roja