Spanje eerste finalist na sensationele slotfase op WK Vrouwen

Reacties

In een halve finale op het WK Vrouwen is Spanje, dat in de kwartfinales Oranje versloeg, na een hectische slotfase als winnaar uit de bus gekomen. Het Zuid-Europese land neemt het zondag op tegen gastland Australië of Engeland in de finale.

Spanje eerste finalist na sensationele slotfase op WK Vrouwen
© Pro Shots
Spanje
Spanje
2 - 1
Zweden
Zweden

In een redelijk gelijkopgaande wedstrijd kwam Zweden twintig minuten voor tijd uiterst goed weg. Al zittend belandde de bal bij een ongedekte Alba Redondo. De aanvaller van Levante mikte echter naast het doel.

Tien minuten voor tijd was het invaller Salma Paralluelo die de ban brak. In een druk strafschopgebied schoot de negentienjarige speelster van Barcelona hard raak. Paralluelo was tegen Oranje ook al goud waard voor Spanje door in verlenging het verschil te maken.

Namens Zweden leek Rebecka Blomqvist twee minuten voor tijd verlenging af te dwingen. Maar een minuut later dompelde Olga Carmona de Scandinaviërs alsnog in rouw. Uit een hoekschop nam de geheel vrijstaande matchwinner de bal aan om die via de onderkant van de lat in het doel te schieten.

Voor Spanje is het voor het eerst dat de vrouwen een WK-finale bereiken. Australië en Engeland gaan woensdag uitvechten wie de andere finalist wordt. De finale wordt op zondag om 12.00 uur gespeeld in Sydney.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.