Wieffer terug bij Feyenoord, Slot houdt vast aan CL-variant

Reacties

Mats Wieffer maakt tegen Lazio zijn rentree in de basisopstelling van Feyenoord. Afgelopen zaterdag ontbrak de middenvelder nog in het uitduel met RKC Waalwijk (1-2) omdat hij ziek was.

Wieffer terug bij Feyenoord, Slot houdt vast aan CL-variant
© Pro Shots
Lazio
Lazio
1 - 0
Feyenoord
Feyenoord

Bart Nieuwkoop groeide toen uit tot matchwinner. De 27-jarige rechtsback behoudt zijn basisplaats tegen Lazio. Gernot Trauner is na een knieblessure terug in de selectie van Feyenoord, maar begint nog op de bank. De Oostenrijkse captain miste de laatste zes duels van Feyenoord door een knieblessure en was ook tijdens het thuisduel met Lazio (3-1) om die reden niet van de partij.

Verder kiest trainer Arne Slot opnieuw voor de Champions League-variant, dus met Wieffer op het middenveld naast Ramiz Zerrouki en Quinten Timber daarvoor. Calvin Stengs komt net als in het eerste duel met Lazio vanaf de rechterflank, waar hij tegen RKC nog op het middenveld speelde. Het betekent dat Igor Paixão in Rome vanaf de linkerkant komt, Luka Ivanusec begint op de bank.

Opstelling Feyenoord: Bijlow; Nieuwkoop, Geertruida, Hancko, Hartman; Wieffer, Timber, Zerrouki; Stengs, Giménez, Paixão.

Bij Lazio voert trainer Maurizio Sarri drie wijzigingen door. Patric, Manuel Lazzari en Daichi Kamada zijn de nieuwe namen in de basisopstelling ten opzichte van de vorige ontmoeting in De Kuip. Nicolò Casale, Adam Marusic en Nicolò Rovella zijn juist hun basisplaats kwijtgeraakt. Aanvoerder en sterkhouder Ciro Immobile start weer in de punt van de aanval.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep E UEFA Champions League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Atlético Madrid
6
4
2
0
17-6
+11
14
2
Lazio
6
3
1
2
7-7
0
10
3
Feyenoord
6
2
0
4
9-10
-1
6
4
Celtic
6
1
1
4
5-15
-10
4
* Actueel tot en met 8 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.