Wie kan Juventus afhouden van een tiende titel op rij?

Reacties

Met het duel tussen Fiorentina en Torino wordt zaterdagavond het nieuwe seizoen in de Serie A in gang gezet. VI zet de favorieten op een rij. Tevens lichten we spelers uit die in de gaten moeten worden gehouden.

Wie kan Juventus afhouden van een tiende titel op rij?
© Pro Shots

De kampioen en de uitdagers

Juventus
Na negen titels op rij is kampioen worden de standaard en is dat alleen niet meer genoeg. Maurizio Sarri werd ontslagen omdat hij de belofte van aantrekkelijk voetbal niet kon inlossen. In de hoop dat alsnog te bereiken is met Andrea Pirlo als nieuwe coach een flinke gok genomen. Een stilist met een feilloze uitstraling, maar ook een onervaren trainer. Maar hoe groot is de gok met zo'n kwalitatief sterke selectie? Het middenveld wordt flink onder handen genomen. Voor de aanstelling van Pirlo was Arthur al overgenomen van Barcelona en later kwam Weston McKennie over van Schalke 04. Het zijn transfers die moeten helpen bij het versnellen van het spel richting de topaanval met Cristiano Ronaldo en Paulo Dybala. Matthijs de Ligt zal als voetballende verdediger enorm belangrijk blijven.

Internazionale
Even was het de vraag of Antonio Conte wel zou doorgaan na de teleurstelling van het eerste seizoen. De geboren winnaar klaagde veel over de in zijn ogen te smalle selectie, ook al werd er 190 miljoen euro aan transfers uitgegeven. Ook deze zomer is de portemonnee al getrokken, met Achraf Hakimi als belangrijkste nieuwkomer. Het loopwonder moet een aanvallend wapen worden als rechterwingback in het 3-5-2-systeem. Conte sleutelt zo aan een kampioensploeg. Het is nog maar de vraag of Christian Eriksen daarbij een grote rol zal hebben. De ex-Ajacied stelde flink teleur in zijn eerste half jaar in Italiaanse dienst. De excuses beginnen op te raken voor Conte. In de voorbije negen jaar heeft waarschijnlijk geen enkele club zoveel mogelijkheden gehad om Juventus van de troon te stoten als Inter nu.

Atalanta Bergamo
De ploeg van Gian Piero Gasperini oogstte lof uit heel Europa. Onvermoeibaar joeg Atalanta Bergamo zijn dromen na in Italië en Europa, waar het in de kwartfinale strandde door late treffers van Paris Saint-Germain. Dat is het grote minpunt bij de fantastische opmars van de club die vorig seizoen slechts het twaalfde budget van Italië had: de beloning is met alleen Champions League-voetbal nog te min geweest. De grote uitdaging dit seizoen wordt om de Europese verplichtingen niet ten koste te laten gaan van de prestaties in de Serie A. De selectie is op kenmerkende wijze versterkt. Niet met grote namen, maar met spelers die nog onder de radar van de Europese grootmachten zijn gebleven en perfect bij het vijfde-versnelling-voetbal van Gasperini passen.

Lazio
Net zo knap als de groei bij Atalanta is de progressie van Lazio. Een elftal dat perfect in elkaar past, met Ciro Immobile als scherpschutter, Luis Alberto als creatief brein en in de persoon van Sergej Milinkovic-Savic een grote dynamo vanaf het middenveld. De selectie bleek nog te smal om tot het einde toe mee te kunnen strijden met Juventus en deze zomer had trainer Simone Inzaghi de pech dat de komst van David Silva afketste. Interessant wordt om te volgen of Nederlanders Djavan Anderson (25) en Bobby Adekanye (21) een grotere rol kunnen afdwingen. Lukt het Inzaghi om de reserves beter te maken, dan moet een klassering in de topvier opnieuw mogelijk zijn.

Poll (gesloten) Wie wordt er kampioen van Italië?
  • 5% Atalanta Bergamo (14 stemmen)
  • 27% Internazionale (69 stemmen)
  • 60% Juventus (155 stemmen)
  • 4% Lazio (9 stemmen)
  • 4% Een andere club (10 stemmen)

Wie moeten we in de gaten houden?

Arthur
Bij Barcelona was de Braziliaan het slachtoffer van de komst van Frenkie de Jong. Met de Oranje-international, Sergio Busquets en Arthur op het middenveld hadden de Catalanen te veel van hetzelfde op het middenveld, zeker omdat het voorin al ontbrak aan dynamiek. Toch doet het vertrek van Arthur bij Barça pijn. De 24-jarige spelmaker is een middenvelder die past bij het DNA van de club, technisch vaardig, handig in de kleine ruimte en creatief. Met andere woorden: een voetballer naar het hart van de nieuwe Juve-trainer Andrea Pirlo.

Victor Osimhen
Liefst tachtig miljoen euro heeft Napoli betaald voor zijn nieuwe aanvaller. Victor Osimhen maakt zijn entree in Stadio San Paolo als de nieuwe recordaankoop en vervanger van Arek Milik, wiens toekomst onzeker is. De 21-jarige Nigeriaan scoorde bij Lille vorig seizoen dertien keer in de Ligue 1, toch geen verbluffend aantal. Bij Napoli is er het geloof dat de ruwe diamant nog veel koelbloediger voor het doel kan worden. Deze transfer is de grootste gok in de geschiedenis van Napoli.

Achraf Hakimi
De aanvalslust van Achraf Hakimi is te groot voor Zinedine Zidane om hem een nieuwe kans te geven. De Real Madrid-coach kiest liever voor een meer solide rechtsback als Dani Carvajal. De Marokkaans international past echter perfect bij de speelstijl van Antonio Conte bij Internazionale. Het halen van de 21-jarige rechterverdediger kan weleens dé transfer van het seizoen worden. Hij kostte veertig miljoen euro, maar dan heeft Inter ook een toptalent dat bij Borussia Dortmund al bewees een hele flank te kunnen bestrijken.

Justin Kluivert
'Diep van binnen zal ik altijd een avontuurlijke speler blijven, die graag zijn gevoel volgt in het veld. Dat gedeelte koester ik ook. Aan dat speelse voeg ik in Italië volwassen elementen toe', zei Justin Kluivert toen VI in januari bij hem langsging. De 21-jarige aanvaller gaat aan zijn derde seizoen in de Serie A beginnen en is bij AS Roma vorig seizoen onder trainer Paulo Fonseca flink gegroeid. Volwassener, meer betrokken bij het spel en vaker spelend in het centrum. Nu moet het rendement nog omhoog.

Het programma van het openingsweekeinde


Za 19 sep. 2020

Zo 20 sep. 2020

Ma 21 sep. 2020

Benevento - Internazionale, Lazio - Atalanta Bergamo en Udinese - Spezia worden op 30 september afgewerkt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Juventus
Meer over Juventus
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.