West Ham United stelt trainer Grant ultimatum

Het moment van de waarheid is aangebroken voor Avram Grant. Zondag gaat de coach met West Ham United op bezoek bij stadgenoot Fulham, twee dagen later sluiten The Hammers het jaar af met de thuiswedstrijd tegen Everton. De club moet punten pakken wil de coach zijn baan behouden.

West Ham United stelt trainer Grant ultimatum

Grant werd afgelopen zomer aangesteld als opvolger van Gianfranco Zola. De verwachting was dat de voormalige trainer van Chelsea meer rendement zou halen uit het aanwezige spelersmateriaal, maar voorlopig presteert hekkensluiter West Ham slecht met dertien punten uit achttien duels.

Volgens de technische staf is dat grotendeels het gevolg van de overvolle ziekenboeg die de club al maanden teistert. Onder anderen Thomas Hitzlsperger, Valon Behrami, Kieron Dyer, Carlton Cole en Mark Noble waren dit seizoen langere tijd niet beschikbaar door blessures.

Een kwaliteitsinjectie in januari moet de Londenaren er bovenop helpen. Grant heeft het bestuur miljoenen gevraagd om degradatie af te wenden. De eigenaren David Sullivan en David Gold twijfelen echter of de Israëliër, die nog een contract voor drieënhalf jaar heeft, de ploeg aan het voetballen krijgt. De vorige week bij Blackburn Rovers ontslagen Sam Allardyce is in beeld om Grant op te volgen op Upton Park. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's